


Rejsebrev fra Mayo: Crewet skal være på plads for at lande alle patienter 24-7 I det andet rejsebrev fra the Mayo Clinic i Minnesota skriver de to danske akutlæger Dea Kehler og Bo Madsen om akutafdelingens organisering og bemanding. Den adskiller sig temmelig meget fra en dansk akutafdeling.

Direktør for Kræftens Bekæmpelse i spidsen for strukturkommission Regeringen har netop udpeget formanden og de øvrige otte medlemmer af strukturkommissionen og knyttede i samme ombæring en kritisk kommentar til de nylige afsløringer af mangelfuld behandling af kræftpatienter i Aarhus.

Ulrik Schiøler Kesmodel bliver ny professor på Regionshospitalet Gødstrup Afdelingen for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup tilknytter Ulrik Schiøler Kesmodel som adjungeret professor fra 1. april 2023.
Behandlingsrådet siger ja til glukosemålere og nej tak til hightech-senge Behandlingsrådet er kommet med sine to anbefalinger på de sidste analyser fra 2022: Tommel op for glukosemålere, tommel ned for hightech-senge. Dermed har rådet i denne runde givet sin første positive anbefaling.

Amager og Hvidovre hospital får ny cheflæge for hjertesygdomme 43-årige Kirstine Lærum Sibilitz er ny chef i afdelingen for Hjerte- og medicinske sygdomme på Amager og Hvidovre hospital.

Ny behandling af graviditetskvalme rummer godt nyt, men er hulens dyr Et nyt lægemiddel til behandling af graviditetskvalme er kommet på markedet i Danmark, og det glæder læge og forsker Anne Ostenfeld. Hun siger samtidig, at behandlingen ligger i den dyre ende i forhold til, hvad den består af.

Regeringen udsætter planer om nærhospitaler Regeringen vil vente med at finansiere nærhospitaler, indtil Sundhedsstrukturkommissionen kommer med anbefalinger.

Blodtryksmedicin er ikke skadeligt ved KOL – tværtimod ser det ud til at beskytte mod forværringer og død Et nyt dansk studie viser, at det ikke er skadeligt for personer med KOL at være i behandling med renin-angiotensin-system-hæmmere (RAS-blokkere) for forhøjet blodtryk. Faktisk ser RAS-blokkere ud til at være forbundet med lavere risiko for KOL-forværringer og død. Meget taler for at lave et stort studie for at få kortlagt effekten, siger forsker.

»Moderne diabetesmedicin har gjort det meget sjovere at være diabetesprofessor i dag« Antallet af mulige behandlinger til personer med type 2-diabetes er eksploderet, og derfor er det meget lettere at behandle patienter i dag sammenlignet med for 20 år siden. Men det kræver også, at vi på tværs af sektorer løfter opgaven med at få alle patienter i den bedst mulige behandling, siger overlæge og professor Tina Vilsbøll.

Personer med diabetes slås også ofte med smerter Smerter i muskler og led udgør samlet set den største sygdomsbyrde i Danmark, og opmærksomheden fra læger, forskere og myndigheder er stigende. Nu viser ny dansk forskning, at personer med diabetes også ofte slås med smerter, og at det ikke bare går ud over deres livskvalitet, men også deres muligheder for fysisk aktivitet og for at gå på arbejde.
