Manden fik den invaliderende sygdom nefrogen systemisk fibrose (NSF) efter undersøgelse med mr-kontrastmidlet Omniscan. GE Healthcare vidste, eller burde have vidst, at brug af firmaets mr-kontrastmiddel Omniscan udgør en fare for patienter med nedsat nyrefunktion. Alligevel undlod firmaet ’i tilstrækkelig grad’ at informere læger og patienter om risikoen for alvorlige bivirkninger. Og derfor skal GE Healthcare betale en 61-årig amerikansk patient en erstatning på fem mio. dollar. Den afgørelse nåede en jury fredag før påske frem til efter en 17...
Sundhedsstyrelsen reviderer retningslinjer for kontraststoffer Alvorlige bivirkninger efter brug af gadoliniumholdige kontrastoffer til svært nyresyge patienter er baggrunden for opdateringen, som skal føre de danske retningslinjer ajour med de europæiske.
Skriv en kommentar
En turbulent direktørpost Interne konflikter og en række dårlige sager har gennem de seneste snart 25 år kostet tre ud af fire direktører i Lægemiddelstyrelsen jobbet. 15. august er Lars Bo Nielsen ny direktør. Men hvad er det for en snart 25-årig styrelse, han overtager?
Skriv en kommentarDiabetesforening forventer afklaring af glukosemålere med sundhedsreformen Diabetespatienter går ind i det tredje år uden afklaring om flash glukosemålere. Diabetesforeningen håber, at sundhedsreformen afklarer problematikken.
Skriv en kommentarRisikabelt medicinsk udstyr kommer på markedet uden at være testet 90 pct. af det farligste medicinske udstyr i EU har aldrig været testet på mennesker, før det er blevet indopereret i patienter.
Skriv en kommentar
Regioner på vej med retningslinjer for glukosemålere Regionerne har påtaget sig at betale for glukosemålere til voksne med type-1 diabetes. Retningslinjerne for tildeling af målerne kommer i begyndelsen af 2019, vurderer Poul Erik Jakobsen, direktør for Steno Diabetes Center Nordjylland.
Skriv en kommentar
EU-rapport kårer det bedste sensorsystem til måling af blodsukker Et nyt europæisk studie viser, at det nye flash-system til glukosemonitorering forbedrer diabetespatienters sundhed. Seniorprojektleder hos Defactum Claus Løvschall er glad for resultatet og mener, at sensorer er vejen frem.
Skriv en kommentarElektromagnetisk behandling af depression har svært ved at trænge ind på hospitaler Private klinikker bruger elektromagnetisk hjelm til behandling af resistent deprimerede, men de offentlige hospitaler er stadigt skeptiske. Professor mener ikke, at behandlingen er testet nok.
1 kommentar
Center for partikelterapi klar til at modtage patienter fra hele landet Aarhus Universitetshospital har stort set alle samarbejdsaftaler om partikelterapi på plads. Dansk Center for Partikelterapi er dermed klar til at tilbyde behandling til efteråret.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger: Ny digital strategi har for lidt fokus på patienters samtykke Regeringens nye digitale strategi for sundhedssektoren har generelt stort fokus på primærsektoren og bygger på dialog med PLO, roser medlem af it-udvalg. Til gengæld er der ikke tilstrækkeligt fokus på inddragelse af patienten i spørgsmålet om deling af data.
Skriv en kommentar
Ny smerteklinik vil tilbyde cannabis-recepter Ny smerteklinik, oprindeligt initieret af Klaus Riskær Petersen, har fået flere patienthenvendelser om cannabis-medicin allerede inden sin fysiske åbning. Virksomhedsansvarlig læge ser frem til at gå fordomsfrit ind i ny forsøgsordning.
Skriv en kommentar
Smertestillende medicin kan skade mænds hormonbalance Ny fransk-dansk forskning tyder på, at 14 dage på ibuprofen er nok til at kunne skade produktionen af det mandlige kønshormon i testiklerne. Mænd skal dog ikke boykotte medicinen, påpeger Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentar