Læge dropper politianmeldelse mod journalist

Læge dropper politianmeldelse mod journalist Den praktiserende læge fra Gørding, der i går meldte en journalist fra JydskeVestkysten til politiet, har trukket anmeldelsen tilbage. Lægen ønskede med anmeldelsen at få nogen til at tilse en patient med koldbrænd i tæerne.

Knud Riis Andresen, praktiserende læge i Gørding ved Ribe, har droppet politianmeldelsen af journalisten Larz Grabau, der i en artikel i JydskeVestkysten skrev om en 72-årig tysker, der havde slået sig ned i en båd i området.

Journalisten beskrev i artiklen hvordan tyskeren havde fået koldbrænd i tæerne, efter han for to måneder siden gik igennem isen.

Og selvom tyskeren ved flere lejligheder har nægtet hjælp fra politi og læger, så mente Knud Riis Andresen, at journalisten havde overtrådt straffelovens paragraf 253, der handler om personer, der undlader »efter evne at hjælpe nogen, der er i øjensynlig livsfare.«

Anmeldelsen varede dog mindre end 24 timer, da Knud Riis Andresen senere samme dag valgte at trække anmeldelsen tilbage.

»Min væsentligste hensigt var ikke at bringe en journalist i forlegenhed, men gøre opmærksom på det faktum, at det er enhver samfundsborgers pligt, at drage omsorg for, at denne mand tilses af en læge for at få afklaret om han er psykotisk eller svært depressiv,« siger Knud Riis Andresen til JydskeVestkysten.

Den tyske mand fik igen i går besøg af politiet, der havde taget en tysktalende læge med.

Efter endnu et mislykkes forsøg på at overtale ham til at blive behandlet af en læge, har lægen sagt god for, at manden kan tvangsindlægges, skriver avisen.

Skriv kommentar