Vi ved for lidt om ekstreme kropsmodifikationer Selvom de hører til sjældenhederne, er det vigtigt at indhente viden om mennesker, der har modificeret deres kroppe i en ekstrem grad, mener professor Jørgen Serup. Gruppen vil sandsynligt vokse sig større, og så nytter det ikke, at vi mangler viden.

I blandt dem der opsøger Tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital er en lille gruppe mennesker med ekstreme kropsmodifikationer. Mennesker, der har modificeret kroppens normale anatomi ved f.eks. at spalte deres tunge, lave huller med plads til en teske i kinder, læber og tunge, fyldt silikone eller indopereret metal under huden. De hører til de sjældne gæster i venteværelset, men det til trods er det vigtigt at indsamle en mere systematisk viden om gruppens psykosociale karakteristika, samt om de sikkerhedsmæssige risici, modifikationerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind