I Dagens Medicin nr. 9/2016 har koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, skrevet indlægget ‘Akut syge børn i gode hænder’. Som uddannelseskoordinerende yngre læger på børneafdelingerne i Region Midtjylland føler vi behov for at kommentere dette indlæg. Vi er oprigtigt bekymrede for både fagligheden og uddannelsessituationen inden for pædiatrien, såfremt behandlingsansvaret for akut syge børn fremover skal overgå til akutafdelingerne. Formålet med vurderingen af patienter i akutafdelingen er en bred tværfaglig vurdering, der sikrer, at patienten møder den optimale behandling...

Er det noget, du ved, eller noget, du tror? Hvad mener Christoffer Johansen egentlig med sit svar til Filip Krag Knop? Det virker, som om Strandboulevarden ligger langt væk fra alt andet.
Skriv en kommentarVi skal kunne tale om døden Min erfaring er, at læger generelt er godt rustet til at tale om den sidste tid med alvorligt syge patienter.
Skriv en kommentarDen guddommelige læge og døden I en tid med it-(r)evolutioner, uendelige to-procents effektiviseringer og performance-management er den omnipotente læge systemets frelser.
Skriv en kommentarUbehagelig tone i debatten Man kan være enig eller ej i min holdning til omskæring, men i Grundtvigs fædreland må tolerancen håndhæves.
Skriv en kommentar
Et akutspeciale kræver dramatisk omlægning På Herlev Hospital har vi valgt at organisere os uden brug af fastansatte akutmedicinere — og det fungerer
Skriv en kommentarGeriatere til den geriatriske patient Det gælder også i akutmodtagelserne, hvor multisyge geriatriske patienter ikke skal håndteres af akutmedicinere, der som uddannelsen ser ud nu ikke får kompetencer i forhold patienternes kompleksitet
Skriv en kommentar
Chef for Medicon Valley Alliance: Europa sakker bagud i life science, men Danmark og Sverige kan vise vejen frem Debat: Danmark og Sverige er begge for små til at stå alene, men de er Nordens to førende life science-lande med velfungerende økosystemer og kan tjene som inspiration for resten af Europa, skriver Anette Steenberg, CEO i Medicon Valley Alliance.
Skriv en kommentar
Ny uddannelse skal styrke implementering og skalering af digitale hjemmeindlæggelser i Skandinavien Debat: Digitale hjemmeindlæggelser er et evidensbaseret servicedesign og et vidnesbyrd om, at hjemmmeindlæggelser fra skandinaviske sundhedssystemer øges i disse år. Men implementeringen er både vanskelig og langsom, men det kan en ny uddannelse i digitale hjemmeindlæggelser forhåbentlig ændre på, skriver en række danske, norske og svenske forskere fra konsortiet 'Nordic Digital Health & Education', der står bag den nye uddannelse.
1 kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
1 kommentar
Freitag: Myndighederne vil have disruption af almen praksis, og vi har kun set begyndelsen Debat: I denne uge bliver vi klogere på, hvor meget magt og indflydelse regeringen vil tage fra PLO, når sundhedsreformens næste store lovkompleks sendes i høring. Bliver PLO gjort til en parentes, skal de praktiserende læger nok tilpasse sig, mens de eneste vindere bliver borgere med høj uddannelse og høj indkomst, skriver PLO’s mangeårige formand, Christian Freitag.
2 kommentarer
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar