In primum non nocere… Hvad er forskellen på Gud og neurokirurgen? Gud ved godt, hun ikke er neurokirurg! Man troede, den joke uddøde på ottende semester på medicinstudiet! Men efter at have set DR-dokumentaren ‘Pigen der ikke ville dø’ og især særnummeret af Dagens Medicin, nr. 23/2014, indser man, at det slet ikke er en joke, men en virkelighedsskildring! I omtalte udgave af Dagens Medicin (DM) kommenterer chefredaktør Nicolai Döllner (ND) DR-dokumentaren og de følgende konsekvenser for neurokirurgisk overlæge Benedicte...
Skuffende DCO-rapport om ny model for organdonation Ny rapport fra Dansk Center for Organdonation er mangelfuld i forhold til at afklare potentialet ved en ny model for organdonation, mener lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.
Skriv en kommentarBak op om København som førende kongresby Der er mange gode grunde til, at vi skal værne om de gunstige forhold, der i dag gør København til en fortrukken kongresby.
Skriv en kommentar
Hospitalerne skal huske den langsigtede værdi af FADL-vagter DEBAT: Der sker reduktioner af FADL-hold, men hvis hospitalerne ikke prioriterer FADL-vagter, søger de medicinstuderende mod andre arbejdspladser, og hospitalerne mister en værdifuld ressource, skriver formand for FADLs vagtbureau.
Skriv en kommentar
Klinikeres ord skal have større vægt ved indkøb af sundhedsteknologi DEBAT: Hvis ikke læger og andre sundhedsprofessionelle har adgang til den bedste teknologi, så taber patienterne - og sundhedsvæsenet, skriver Mads Koch Hansen, direktør i Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Det andet offer i sundhedsvæsenet Når en borger eller patient skades i sundhedsvæsenets varetægt, er sundhedspersonalet et potentielt ‘andet offer’, og der er behov for langt større fokus på det andet offer. Vi skal passe på dem, der passer på os, skriver Inge Kristensen.
Skriv en kommentar
Stop favorisering af regionsklinikker DEBAT: Det er en udfordring, at lovforslag lægger op til, at regionerne nu får lettere ved at etablere egne lægeklinikker. Argumentet er, at regionsklinikker skal sidestilles med PLO-klinikker og udbudsklinikker, men i realiteten er der tale om en direkte favorisering, skriver Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv.
1 kommentar
Pfizer-direktør: Kræftplan V er det perfekte afsæt til en mere strategisk kræftindsats Kræftplanerne har været meget effektive og har løftet niveauet i dansk kræftbehandling og etableret et stærkt fundament. Det giver os gode forudsætninger for med Kræftplan V at gå mere strategisk til værks, ligesom vi ser det i vores nabolande, skriver Lars Møller, managing director, Pfizer Danmark.
Skriv en kommentar
Åbent brev: Husk nu dem, som er hårdest ramt af psykisk sygdom DEBAT: I et åbent brev fra Dansk Psykiatrisk Selskab lyder opfordringen til Christiansborg, at politikerne husker på, at en solid investering i en kapacitetsudvidelse i den regionale psykiatri vil være til gavn for de patienter, der er hårdest ramt af psykisk sygdom.
Skriv en kommentar
For en patient med kræft vil tid altid være en faktor Regeringens Kræftplan V er på trapperne. Sundhedsstyrelsens faglige oplæg havde mange gode takter, men Lægemiddelindustriforeningen har ét overordnet ønske: fokus på tidlig og hurtig adgang.
Skriv en kommentar
Hvem vinder DM i mangel på personale? DEBAT: Bioanalytikeren er rygraden i sundhedsvæsenets diagnostik, men en akut og voksende mangel af bioanalytikere på landets hospitaler, truer både patientsikkerheden, behandlingstider og sundhedsvæsenets effektivitet, skriver chefbioanalytiker og professor.
Skriv en kommentar
Vi skal gøre det mere attraktivt at vælge almen medicin Vi skal være flere praktiserende læger, hvis sundhedsreformen skal hænge sammen. Det skal derfor gøres mere attraktivt at vælge almen medicin, når man står med sin lægeautorisation i hånden. Yngre Læger har bud på, hvad der skal til, skriver YL-næstforperson.
Skriv en kommentar