Patienter med kolorektal cancer og BRAF-mutation har lige så god gavn af at bytte kemoterapi ud med to gange målrettet terapi med antistoffer, som de har af at blive behandlet med tre gange målrettet terapi. Det viser forskning, der offentliggjort på en virtuel præsentation fra ASCO 2020 (American Society of Clinical Oncology’s årlige kongres), som i år måtte rykke online på grund af coronapandemien. Forskningsresultatet er ifølge klinisk lektor Laurids Poulsen fra Onkologisk afdeling ved Aalborg Universitetshospital meget spændende. Han...

Immunterapi på vej til patienter med særlig tarmkræft-mutation Patienter med kolorektalkræft og dMMR-mutation kan måske snart få adgang til immunterapibehandling efter positive resultater i fase 3-forsøg med pembrolizumab. Glædeligt, også fordi der er relativt få bivirkninger, siger dansk onkolog.
Skriv en kommentar
Pembrolizumab viser god effekt på triple negativ brystkræft Læger kan se frem til endnu et immunterapimiddel i deres arsenal til behandling af brystkræft. Først fik de atezolizumab, og nu viser et fase 3-studie med pembrolizumab også positive resultater.
Skriv en kommentarOverlevelse hos patienter med lungekræft er ekstraordinær god efter fem år Data efter fem års opfølgning viser, at overlevelsen fortsætter med at være bemærkelsesværdig høj hos patienter med særlig undertype af lungekræft, der har fået alectinib som førstelinjebehandling.
Skriv en kommentar
T-celler genkender flere neoantigener hos patienter med gavn af PD-L1-blokkere Dansk studie viser, at jo bedre T-celler kan genkende neoantigener hos en patient med urotelcancer, jo større gavn har patienten af behandlingen. Ph.d-studerende Jeppe Sejerø Holm præsenterer studiet på ASCO.
Skriv en kommentar
Her er de flotte danske topresultater på årets ASCO Overlægerne Lars Henrik Jensen, Inna Chen og Mansoor Raza Mirza havde alle taget de seneste resultater fra deres forskning med til ASCO. Her er, hvad de viste frem.
Skriv en kommentar
Tarmkræft: Cirkulerende tumorDNA siger ikke noget om risiko for lymfeknudespredning Cirkulerende tumorDNA er en dårlig markør for spredning af tarmkræft til lymfeknuderne, viser ny dansk forskning. Til gengæld ser cirkulerende tumorDNA ud til at være en god prognostisk markør for, hvordan det kommer til at gå for patienterne.
Skriv en kommentar
Udskammet nordjysk tarmkirurg: Tarmcancerscreeningsagens gode, onde og grusomme omstændigheder Koncerndirektør Anne Bukh og resten af ledelsen i Region Nordjylland afviste at lytte til mig, den ansatte, og derfor gik det så grueligt galt for patientsikkerheden og én klinikers retssikkerhed, skriver Axel Tilma, tidligere kirurgisk overlæge på Regionshospital Nordjylland, der først blev suspenderet og siden 'frikendt' for mistanke.
3 kommentarerFå overblikket over ASCO Den virtuelle ASCO-kongres bød på opløftende resultater, der varsler nye behandlingsmuligheder for lungekræft, ovariekræft og endetarmskræft, der for bare få år siden stort set var lig med en dødsdom.
Skriv en kommentar
Tucatinib viser lovende resultater til patienter med brystkræft og hjernemetastaser Det eksperimentelle lægemiddel tucatinib har i et fase 3-forsøg vist signifikant effekt ved markant at forlænge overlevelsen og tiden til sygdomsprogression hos kvinder med brystkræft og hjernetumorer. Dansk overlæge vil have fingre i midlet, så snart det bliver godkendt.
Skriv en kommentarHøjdosis stråleterapi viser markant effekt på overlevelse ved lungekræft Patienter med småcellet lungekræft har muligvis stor gavn af at blive behandlet med højdosis stråleterapi frem for lavdosis. I hvert fald viser et lille studie en markant stigning i overlevelsen efter to år.
Skriv en kommentar