Resultaterne af et af Europas største storskalaprojekter inden for telemedicin, TeleCare Nord, blev i går fremlagt for offentligheden på en konference i Aalborg. Projektet har genereret uvurderlig viden, der kan bruges, når KOL-patienter i resten af landet skal tilbydes telemedicin, skriver parterne bag projektet i en pressemeddelelse. Men vigtigst af alt har TeleCare Nord også dokumenteret, at telemedicin giver gevinster; projektet har nemlig været fulgt tæt af forskere fra Aalborg Universitet. »Forskningen har givet os et mere nuanceret syn på...

Læsø får digitalt nærhospital Flere borgere skal i fremtiden modtage behandling og konsultation i eget hjem. Vendsyssel-samarbejde sætter gang i et lokalt projekt med digitalt nærhospital.
Skriv en kommentar46 fik forkert dosis hjertemedicin som følge af fejl i Sundhedsplatformen Gennemgang af ordinationer til 334 patienter på Herlev og Gentofte Hospital viser, at 46 patienter fik forkert dosis af blodtryksmedicin på grund af en fejl i it-system.
Skriv en kommentarNyt landspatientregister får varm modtagelse Tre regioner overgik til den nye version af Landspatientregisteret i weekenden. Det betød håndskrevne noter, en efterregistreringspukkel og nye arbejdsgange for klinikerne.
Skriv en kommentarVandrejournalen bliver sendt på pension Kommende forældre slipper for den fysiske journal, for regionerne vil indføre en ny, digital løsning, der skal skabe bedre sammenhæng og kommunikation på tværs af sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentarNy app giver danskere let adgang til egen læge Patienter får én direkte adgang til egen læge over mobilen med ny app. Klare fordele ved app’en for både patienter og lægeklinikkerne, mener PLO-formand.
Skriv en kommentarNy strategi skal beskytte sundhedssektoren mod hackere Sundhedssektorens parter har udarbejdet en strategi, der skal styrke sektorens forsvar mod trusler fra hackere.
Skriv en kommentarFejl i print fra Det Fælles Medicinkort 579 patienter har fået print fra Det Fælles Medicinkort, der fejlagtigt viste, at medicineringen var i pause. Fejlen er rettet og alle berørte kontaktes.
Skriv en kommentar
Receptfejl i Sundhedsplatformen: »Vi troede, en bruger havde gjort noget forkert« Der gik fire måneder fra en fejl i Sundhedsplatformen blev indberettet, til den blev løst. Først da en ny indberetning dukkede op, fandt man årsagen til fejlen og rettede den. Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling mener ikke, at nogen har fejlet.
1 kommentarNy afdeling skal styrke cybersikkerheden i sundhedsvæsenet Sundhedsdatastyrelsens nye afdeling skal frem til årsskiftet lave en særlig strategi for cyber- og informationssikkerhed på sundhedsområdet.
Skriv en kommentarTusindvis af ordinationer er ramt af ny fejl i Sundhedsplatformen Region Hovedstaden har opdaget en fejl i Sundhedsplatformen, som optræder, når en recept på et lægemiddel bliver fornyet, fordi lægen har ændret på dosis. Tilliden til systemet er væk, siger politiker.
2 kommentarerSundhedsøkonom: Videokonsultationer vil være en gevinst for alle parter Ny app fra regionerne er et godt initiativ, mener sundhedsøkonom Kristian Kidholm. Han mener, at videokonsultationer kan have en lang række fordel – især i almen praksis, men ser også en risiko for øget efterspørgsel af sundhedsydelser.
2 kommentarer