Foto: Niels-Bjørn Albinus

Te og mælk beskytter mod type 2-diabetes To nye studier peger på, at både te og mælk kan være med til at reducere risikoen for udvikling af type 2-diabetes. Til gengæld ser rødt og forarbejdet kød ud til at øge risikoen.

Et nyt studie med data fra 19 tidligere undersøgelser, der sammenlagt omfatter mere én mio. mennesker, viser, at indtag af moderate mængder sort, grøn eller olanga te er associeret med lavere risiko for udvikling af type 2-diabetes. Resultaterne er netop blevet præsenteret på den årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD), der løber af stablen i disse dage. Det har længe været kendt, at et dagligt indtag af te er forbundet med flere gavnlige helbredseffekter, men...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement