Der er stort set intet nyt i de netop indgåede økonomiaftaler mellem regeringen og Danske Regioner og KL. Selv hvis man finder luppen frem, er det stort set umuligt at opdage nogen ændringer, mener de to sundhedsøkonomer Jakob Kjellberg (th.) fra VIVE og Kjeld Møller Pedersen fra SDU.

Sundhedsøkonomer ser intet overraskende eller nyt i økonomiaftalerne Økonomiaftalerne mellem regeringen, KL og Danske Regioner kan kompensere for demografiske ændringer, og det er nærmest det, der er at sige om dem, mener to sundhedsøkonomer. I stedet bør fokus ligge på efterspillet med finanslov og sundhedsaftale.

Regeringen har nu indgået økonomiaftaler med både KL og Danske Regioner. Der er ikke stor begejstring at spore blandt chefforhandlerne, og det er der nok god grund til. Der ligger en forventning om, at hvis der skal ske noget i sundhedsvæsenet, så er det skudt til finansloven Jakob Kjellberg, sundhedsøkonom, VIVE Sundhedsøkonomerne Jakob Kjellberg fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) og Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet (SDU) læser begge økonomiaftaler som ret indholdsløse. »Det er så...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement