Både lægemiddelproducenter, patienter og læger kan ånde lettet op. Medicinrådet besluttede onsdag i sidste uge på et ekstraordinært rådsmøde at fastholde sin anbefaling af de effektive, men dyre migrænemidler erenumab, fremanezumab og galcanezumab. Jeg synes, at det er fint, at de (Medicinrådet, red.) fastholder anbefalingen. De patienter, som får en effektiv behandling, siger, at de har fået et nyt liv Faisal Mohammad Amin, formand for Dansk Hovedpine Selskab og speciallæge i neurologi Beslutningen hviler på nye, men endnu fortrolige data...

Sundhedsøkonom om Medicinrådet: Der er rum til forbedring Professor i sundhedsøkonomi Lars Holger Ehlers er uenig med overlæge Carsten Niemann, der revser lægemiddelproducenter for at kræve for høje priser for deres produkter. I stedet mener Lars Ehlers, at ansvaret for at reducere medicinudgifterne ligger hos Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Nemmere adgang til dyr migrænemedicin kan være på vej: Glæde hos DNO og Dansk Hovedpine Selskab Sundhedsstyrelsen ser i et notat positivt på muligheden for at give privatpraktiserende neurologer adgang til at behandle migrænepatienter med CGRP-antistofpræparater og botox-behandling. Disse dyre behandlinger gives i dag kun på hospitalernes hovedpinecentre, hvor der er lange ventelister.
1 kommentar
Debat: Migræne er en folkesygdom og skal behandles i det nære sundhedsvæsen Med den truende personalemangel i sundhedsvæsenet er det ikke optimalt at centralisere migrænebehandlinger, som helt uden problemer vil kunne håndteres i det nære sundhedsvæsen, mener formand for Danske Nervelægers Organisation (DNO) Stephen W. Pedersen og bestyrelsesmedlem i DNO Jakob Møller Hansen. De foreslår derfor, at medicin mod kronisk migræne skal kunne udskrives af alle speciallæger i neurologi, uanset om patienterne behandles i speciallægepraksis eller på hospitalernes hovedpineklinkker.
Skriv en kommentar
Status på Alzheimers: 40 pct. af de nye lægemiddelhåb er udviklet mod andre sygdomme Verdens lægemiddelgiganter forsøger stadig at knække koden til at få skovlen under Alzheimers. 28 lægemidler er i fase 3, og 2 af fase 3-forsøgene bliver udført i Danmark. 40 pct. af alle lægemiddelkandidater er oprindeligt designet til at ramme helt andre sygdomme.
Skriv en kommentar
Migræneforskere fra Rigshospitalet modtager verdens største hjerneforskningspris Som de første i Norden modtager professor Jes Olesen og professor Lars Edvinsson fra Rigshospitalet og Københavns Universitet sammen med to andre forskere verdens største hjerneforskningspris, The Brain Prize, for deres forskning i migræne.
Skriv en kommentar
EHC 2023: Fremanezumab viser også lovende resultater i den virkelige verden Fremanezumab til behandling af migræne blev allerede godkendt i Danmark i 2019, og nu viser ny forskning, hvor godt behandlingen virker i den virkelige verden til den brede gruppe af personer med migræne. Det er et meget effektivt lægemiddel, siger forsker.
Skriv en kommentar
Succes med ny ordning til vurdering af børn med apopleksi I 2017 blev der i Østdanmark opstartet en ny ordning, som skulle sikre hurtig udredning af børn ved mistanke om blodprop eller blødning i hjernen. En evaluering af ordningen viser, at ordningen ikke bare fanger børn med blodprop eller blødning i hjernen, men også børn med andre alvorlige neurologiske sygdomme.
Skriv en kommentar
Studie kortlægger nye måder, migræneanfald bliver udløst på Forskere fra Dansk Hovedpine Center har afdækket nye mekanismer, som er med til at udløse migræneanfald. Det kan muligvis være med til at forklare, hvorfor medicin mod migræne ikke virker for alle patienter. Professor bag forskningen håber, at opdagelsen kan stimulere lysten til at udvikle ny migrænemedicin.
Skriv en kommentar
Dansk undersøgelse af Vydura på trapperne: Det ser spændende ud, siger formand for Dansk Hovedpine Selskab En ventet status på Vyduras indtog på det danske marked for migrænemedicin er lige på trapperne og bag undersøgelsen står overlæge og formand for Dansk Hovedpine Selskab Faisal Mohammad Amin, der ser frem om at kunne vise resultaterne.
Skriv en kommentar
Verdensklasse dansk hovedpineforsker modtager international pris og stort beløb til forskning En af Danmarks og verdens førende forskere i migræne modtog for nylig en international hæderspris for sit arbejde med at kortlægge den neurologiske årsag til migræne, og hvordan man bedst kan identificere, hvilke patienter de nyeste behandlinger vil gavne mest. Lundbeckfonden har også lige givet forskeren næsten fem mio. kr. til forskning.
Skriv en kommentar
Nyt migrænemiddel rykker endestationen for migrænepatienter lidt længere væk Godkendelsen af rimegepant i Danmark glæder overlæge og formand for Dansk Hovedpine Selskab Faisal Mohammad Amin. Det giver personer med episodisk migræne én mulighed mere for at komme hovedpinen til livs. Han ser også gerne, at lægemidlet bliver tilbudt personer med kronisk migræne, mens de er på venteliste til hovedpineklinikkerne.
Skriv en kommentar