Hvis man vil spare penge på hjemkøb af ny dyr sygehusmedicin er det helt afgørende, at man har en erkendelse af at se bredere på det end blot at forholde sig indkøbsprisen af nye lægemidler. Beregningerne må også forholde sig til mulighed for at spare tid og personale. Det var et af hovedbudskaberne, som oplægsholderne i form af nogle af landets mest fremtrædende sundhedsøkonomer som Jes Søgaard, Kjeld Møller Pedersen, Jan Sørensen og Jakob Kjellberg kunne blive enige om på...

Sundhedsøkonomer savner belæg for effektivisering ved nybyggeri Der er intet dokumentation for, at nybyggeri automatisk forbedrer arbejdsgange i sådan en grad, at hospitalet kan skære en ordentlig luns af sit budget. Det mener to sundhedsøkonomer.
1 kommentar
Finanslovsaftalen giver omkring en halv milliard ekstra til sundhed i 2018 En stor del af midlerne fra finansloven til sundhedsområdet går til regeringens udspil for det nære sundhedsvæsen. Aftalen er forventelig, siger Kjellberg, mens Rudkjøbing er skuffet.
Skriv en kommentar
Utilsigtede hændelser koster milliarder Et nyt studie har beregnet, hvor mange udgifter der er forbundet med utilsigtede hændelser på de danske sygehuse.
1 kommentar
Økonomen og overlægen: Det handler om meget mere end to pct.-kravet Suspenderingen af to pct.-kravet er et godt skridt, men det vil ikke redde et sundhedsvæsen, der døjer med håndsky ledere og politikere med urealistiske forventninger, mener klinikchef Henrik Sillesen og sundhedsøkonom Jakob Kjellberg.
1 kommentar
Økonomer: Sygehuse vil fortsat blive presset af krav om effektiviseringer Opgøret med produktivitetskravet betyder ikke et farvel til effektiviseringer, mener sundhedsøkonomer. Selv uden kravet kan vi forvente produktivitetsstigninger.
Skriv en kommentar
30 procent flere kolde hænder på sygehusene Mens antallet af læger og andre sundhedsfaglige medarbejdere er vokset med otte pct. på ti år, er antallet af administrative medarbejdere vokset med 30 pct., viser ny undersøgelse. Der mangler forklaringer, lyder det fra Dansk Erhverv.
3 kommentarer
Danmark investerer mindre i sundhed end nabolandene Ny OECD-opgørelse viser, at Danmark investerer mindre i sundhed end sammenlignelige lande. Det får Danske Regioner og professor i sundhedsøkonomi til at opfordre til større investeringer.
Skriv en kommentarHovedstadshospitaler skal spare yderligere 248 mio. kr. Ud over de 360 mio. kr, som Region Hovedstaden har bedt sine hospitaler om at spare, har hospitalerne også selv gang i interne spareøvelser på 248 mio. kroner. Det giver en samlet besparelse på i alt 608 mio. kr.
Skriv en kommentar
Nyt datacenter skal sætte konsekvenser af børn og unges alvorlige sygdomsforløb i system Nyt center skal forske i at finde effektive metoder til at forebygge langsigtede negative konsekvenser af alvorlige sygdomsforløb for børn, unge, gravide og deres pårørende.
Skriv en kommentarLedende overlæge mener, berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, det er også gavnligt for økonomien.
Skriv en kommentar
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene« De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Skriv en kommentar