21 danske hospitalsafdelinger deltager i et stort dansk forskningsprojekt, som i de kommende år skal vise, om behandling med to typer ældre og velkendte lægemidler virker livsforlængende på patienter med hjertesvigt, og kan reducere antallet af hospitalsindlæggelser. Forskningsprojektet kaldes DANHEART, og er finansieret af Hjerteforeningen og en række andre forskningsfonde, som tilsammen har givet 27 mio. kr. til gennemførelsen af projektet – hvilket gør DANHEART til Hjerteforeningens hidtil største forskningsbevilling. I alt ventes 1500 patienter med hjertesvigt at blive inkluderet...
Forbrug af antibiotika koblet til øget hjerterisiko hos patienter med diabetes Finsk studie indikerer, at forbrug af antibiotika kan relateres til øget risiko for at udvikle koronar hjertesygdom hos personer med type 1-diabetes.
Skriv en kommentar
Dansk læge opdager ny hjertesygdom: Det er ret fantastisk Henning Bundgaard, der er leder af Rigshospitalets Enhed for Arvelige Hjertesygdomme, fandt forklaring på en mangeårig patients mærkværdige EKG-forandringer – en hidtil ukendt hjertesygdom.
Skriv en kommentar
Kardiologer og Hjerteforeningen maner til ro efter kræftadvarsel Risikoen for hudkræft ved et populært blodtryksmiddel er så lille, at patienter og fagfolk bør være helt rolige. Det forsikrer formand for Dansk Cardiologisk Selskab og forskningschef i Hjerteforeningen.
Skriv en kommentarDiabetespatienter har ingen gavn af forebyggende behandling med aspirin Hverken fiskeolie eller aspiriner kan forhindre kardiovaskulære hændelser blandt patienter med diabetes, viser nyt studie præsenteret ESC-kongressen.
Skriv en kommentar
Type 2-diabetes rammer kvinders hjerter hårdest I befolkningen som helhed får mænd oftere hjerte-kar-sygdomme, men når kvinder får diabetes rammes deres hjerte og kar hårdere end mændenes, viser en national dansk befolkningsundersøgelse præsenteret på ESC-kongressen.
Skriv en kommentar
Beich vs. Pottegård Ugens ophedede slagsmål mellem forskeren Anton Pottegård og DSAM-formand Anders Beich har rejst flere diskussioner: Hvornår er forskningsresultater store nok til at forsvare offentliggørelse i massemedier? Og hvordan håndterer forskerne det stærke politiske pres om at præstere og skabe værdi for borgerne?
6 kommentarerUopdaget kræftsygdom kan være årsag til blodprop i benet Risikoen for at udvikle kræft er mere end tre gange så høj det første halve år efter en akut blodprop i benet. Årsagen er sandsynligvis uerkendt kræftsygdom, som forårsager den arterielle blodprop i benet, mener forfatteren bag et nyt dansk registerstudie.
Skriv en kommentar
God tid forbedrer patientrelationen, men det handler ikke om antallet af minutter Den gode patientrelation i almen praksis handler blandt andet om, at patienten føler, der er god tid. Ny undersøgelse viser, at det ikke nødvendigvis handler om flere minutter, men om følelsen af, at der er tid til at tale om det, patienten har brug for.
Skriv en kommentar
Hjerteafdeling på OUH får overlæge dedikeret til det nære sundhedsvæsen Ann-Dorthe Zwisler er ansat som professor og overlæge på OUH’s hjerteafdeling, hvor hendes job er at bygge bro mellem det specialiserede sygehus og det nære sundhedsvæsen. En investering, der skal give afkast i form af tid til andre sygehusopgaver, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentarBMI er bedre end gener til at vurdere risiko for diabetes Vægttab kan forebygge eller sågar kurere personer for diabetes, viser ny forskning fra hjertekongressen ESC.
Skriv en kommentar