Der var formentlig travlt i regeringskontorerne på Slotsholmen i slutningen af 2006. Blot få uger senere skulle landets fem nye regioner nemlig holdes over døbefonten, og derfor havde embedsmændene i ministerierne en bunden opgave. Bloktilskuddene, der skal sikre, at regionerne uafhængigt af den socioøkonomiske og demografiske struktur har ensartede økonomiske vilkår for at løse deres sundhedsopgaver, skulle besluttes, og kriterierne for fordelingen skulle vægtes. Den model regeringen landede på i 2006, og som stadig er den samme her 17 år...

Ansatte på AUH: »Hvor er nuancerne i fortællingen om vores hospital?« Medarbejdere fra fire afdelinger på AUH genkender ikke mediernes negative fremstilling af deres arbejdsplads. Selvom det også påvirker deres arbejdsglæde, advarer de om, at det er patienterne, der slår sig hårdest på de negative historier og efterspørger en løsningsorienteret debat.
Skriv en kommentar
Jonas Dahl: Urimelige faktorer betyder, at Region Midtjylland taber penge hvert eneste år De tre vestdanske regioner og i særdeleshed Region Midtjylland betaler til de to østdanske regioner, når bloktilskud fordeles efter socioøkonomiske kriterier. Det sætter den allerede økonomisk pressede region i en situation, hvor det bliver stadig vanskeligere at leve op til den kvalitet og aktivitet, befolkningen forventer af sundhedsvæsenet, siger konstitueret regionsdirektør Jonas Dahl.
1 kommentar
Seniorer vil bevare tilknytning til arbejdsmarkedet: »Man er jo læge hele livet« De store efterkrigsårgange er begyndt at gå på pension, men mange vil gerne beholde en vis tilknytning til arbejdslivet. Men hvordan? De lægelige foreninger har laserfokus på tilbagetrækning og fastholdelse af de ældste medarbejdere. Det gælder også pensionistlægernes egen forening.
1 kommentar
Læge på 80 procent Efter en lang karriere i ortopædkirurgiens tjeneste på Hvidovre Hospital ville Michael Krasheninnikoff bruge resten af sine år på arbejdsmarkedet på en anden slags lægeliv. Det kom et lægetrængende sygehus i et af Danmarks randområder til gode.
Skriv en kommentar
Læger i ledelse skal forene to identiteter Det handler om balance, når læger på den ene side har en stærk faglig identitet og på den anden side er afhængige af lederidentiteten for at bedrive god ledelse. Fremtidens ledelse er afhængig af at gøre rollen som leder mere attraktiv og skabe bedre forudsætninger for udvikling af ledelseskompetencer.
Skriv en kommentar
Ledelse har altid ligget i kortene Helene Westring Hvidman var dårligt nået at blive speciallæge, inden hun blev cheflæge for første gang. Selv ser hun sin brede generalisterfaring som en fordel, og så vil hun gerne gøre det meningsfulde i ledelsesarbejde mere synligt, så flere kan blive ansporet til at vælge den vej.
Skriv en kommentar
Han kiggede sig selv i spejlet og så en cheflæge Egentlig havde Lars Toft Nielsen ikke en plan om at skulle være cheflæge, men da jobbet pludselig var ledigt, så han en spændende opgave. Efter blot tre år som speciallæge ser han sig selv som leder, men med et solidt fundament i lægefagligheden.
Skriv en kommentar
Cheflægen, der leder efter gehør Hans Rahr har været cheflæge i 15 år, men selvom han ikke længere har en klinisk hverdag, er det stadig hans lægefaglighed, der er kernen i hans ledelse. »For mig at se skal man have en kernefaglighed som cheflæge, hvis man skal lykkes,« siger han.
2 kommentarer
Leder af senfølgeklinik: Kræftoverlevere skal have bedre tilbud om hjælp Regionerne og sundhedsministeren er enige om, at der mangler tilbud til kræftoverlevere med senfølger. Det skal den kommende Kræftplan V være med til at råde bod på.
Skriv en kommentar
Kræftplan V skal fylde de blanke felter De fire første kræftplaner har løftet dansk kræftbehandling dramatisk, men der er fortsat plads til forbedringer. Arbejdet med Kræftplan V er gået i gang.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke om opgør med nulfejlskultur: »Vi kan alle sammen komme til at begå fejl, uanset hvor dygtige vi er« Der er brug for et opgør med nulfejlskulturen i sundhedsvæsenet, hvis vi skal prioritere ressourcerne rigtigt, lyder det fra Den Lægefaglige Tænketank ATLAS i en ny analyse. Det bakker Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, op om. Hos Styrelsen for Patientklager kender de også til udfordringen og har stort fokus på, at deres processer og afgørelser er gennemsigtige.
Skriv en kommentar