Sidste år med monitorering på nationalt niveau En tilfredsstillende høj kvalitet i behandlingen og lav mortalitet betyder, at det fremadrettet er et regionalt anliggende at lave audit på patienter med blødende mavesår og benchmarke de enkelte afdelinger.

På årsmødet i 2018 besluttede styregruppen bag Akut Kirurgi DataBasen (AKDB), at den seneste årsrapport bliver den sidste, hvor blødende ulcera monitoreres. Generelt afspejler den akut kirurgiske database da også kun kvaliteten i behandlingen af akutte kirurgiske patienter i Danmark i et begrænset omfang, lyder styregruppens vurdering. »Dette er på grund af valg af inkluderede patientgrupper, der dækker en meget lille del af de akutte kirurgiske patienter. Datavaliditet og -kvalitet er udfordret af IT-systemer, der har mindsket dækningsgraden, samt manglende...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind