Flere patienter skal hurtigere under kniven For mange patienter med perforeret ulcus er mere end seks timer om at komme under kniven efter ankomst til hospitalet. »Der skal mere fokus på hurtig modtagelse, resuscitering og diagnostisk,« lyder den faglige anbefaling fra styregruppen for Akut Kirurgi Databasen i den seneste årsrapport.

Ud af 177 patientforløb i 2019 var 66 pct. af patienter med perforeret ulcus i operation inden for seks timer efter ankomst til hospitalet. Det fremgår af den seneste årsrapport for Akut Kirurgi Databasen. Og det tal er for lavt. Sådan lyder dommen fra styregruppen for Akut Kirurgi Databasen, som har indført en standard på mere end 90 pct. for indikatoren, der betegnes som ‘klinisk vigtig’. »Der skal fokuseres på hurtig modtagelse, resuscitering og diagnostisk. Det skal ske ved fælles...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind