Seniorforsker fra Statens Serums Institut får hæderspris
Seniorforsker ved Statens Serums Institut Anders Peter Hviid modtager mandag Fritz Kaufmann-prisen, som hvert år uddeles for enestående forskningsarbejde.

Seniorforsker fra Statens Serums Institut får hæderspris Hæderspris inden for forskning uddeles i år til seniorforsker fra Statens Serums Institut, Anders Peter Hviid.

Fritz Kaufmann-prisen, som hvert år uddeles for enestående forskningsarbejde, går i år til Anders Peter Hviid, der er seniorforsker ved Afdeling for Epidemiologisk Forskning på Statens Serums Institut.

Prisen uddeles til netop Anders Peter Hviid på baggrund af forskning med omfattende afdækning af vacciners og lægemidlers virknings- og bivirkningsprofiler, skriver Statens Serums Institut på deres hjemmeside.

Anders Peter Hviids seneste forskning påviser bl.a. at der ikke er risici for barnet forbundet med HPV-vaccine og indtagelse af anti-influenza medicin under graviditet.

Prisen på 250.000 kr. blev overrakt mandag d. 25. september på Fritz Kaufmanns egen fødselsdag på Statens Serums Institut. Her præsenterede Anders Peter Hviid et tilbageblik på sin forskning i vacciners effektivitet og sikkerhed gennem de sidste 15 år.

»Jeg er stolt og glad for prisen, der kom som en overraskelse,« skriver Anders Peter Hviid til Dagens Medicin.

Han mener, at det er en stor ære at få uddelt denne pris fra Fritz Kauffmanns Mindefond, fordi den netop viser vigtigheden af forskerens arbejde.

»Jeg ser prisen som en anerkendelse af, at min forskning har haft væsentlig og blivende værdi. Det er selvfølgelig også noget, der motiveret mig fremadrettet i mit forskningsarbejde,« skriver Anders Peter Hviid.

 

Skriv kommentar