Et nyt studie af amerikanske demografiske data viser, at flere forskellige socioøkonomiske faktorer, herunder privat sygeforsikring og at bo i højindkomstområder, er associeret med længere tids overlevelse blandt patienter med knoglemarvskræft. Derudover viser studiet, at hverken køn eller race har indflydelse på, hvor lang tid folk lever med knoglemarvskræft. »I takt med at omkostningerne til sundhedssektoren vokser, er det vigtigt at påpege, at der findes folk, som ikke har råd til behandling. Priserne på orale kræftlægemidler har gennem noget tid...
Laparoskopisk kirurgi kan erstatte åben kirurgi Forsøg med patienter med kolorektal cancer med levermetastaser viser, at de i gennemsnit levede 6,5 år efter behandling med laparoskopisk kirurgi – præcis det samme som med åben kirurgi.
Skriv en kommentarAntistofbehandling gav respons på blærekræft Fase 2-resultater giver løfter om en behandling, der kan hjælpe patienter, som ikke har gavn af checkpoint-hæmmere.
Skriv en kommentarBedre overlevelsen for præ-menopausale kvinder Kisqali kan som første CDK4/6-hæmmer forbedre overlevelsen ved brystkræft.
Skriv en kommentar
De bedste melanomnyheder er lige om hjørnet Årets ASCO bød ikke på de store landevindinger når det handler om melanomer, men spændende nyt vil kom inden for de næste år, siger afdelingslæge Trine Heide Øllegaard. Et studie bekræftede dansk praksis.
Skriv en kommentar
Kroman: Ingen kioskbaskere i år ASCO’s store forskningsnyheder har ikke haft meget at byde på i år, mener cheflæge Niels Kroman fra Kræftens Bekæmpelse. En indisk kræftkirurg med fokus på palliativ behandling var derfor hans højdepunkt.
Skriv en kommentar
Cancerbiologien er overalt på ASCO Cancerbioloigen er integreret bredt, uanset om der bliver talt om ny medicin eller sygdomsgrupper på årets ASCO. Det vil stille krav til det danske setup, siger professor Julie Gehl.
Skriv en kommentar
Danmark er bagefter på personlig medicin Flere studier viser gode resultater, når behandlingen bliver målrettet efter den enkelte patient. Det er vejen frem, siger professor Morten Ladekarl, men Danmark halter efter på området.
Skriv en kommentar
Sidsteforfatter og posterfremviser på afbud Professor Christoffer Johansen rapporterer fra ASCO 2019: Jeg skal fremvise en poster for første gang i tyve år, og den er uheldig, hvis jeg skal være nøgtern. Men det er det hele værd.
Skriv en kommentar