Præcisionsmedicin kan blive nyt våben i kampen mod galdevejskræft. I et omfattende studie fra Københavns Universitet har forskere påvist, at patienter med galdevejskræft kan inddeles i fire hovedgrupper, som hver bør tilbydes forskellige typer kemoterapi. Studiet kan være første skridt på vejen imod godkendt præcisionsbehandling til patienter med den på nuværende tidspunkt uhelbredelige cancertype. Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelse. »Studiet er spændende, fordi resultaterne er så signifikante. Vi har undersøgt tumorvævet fra næsten 500 kræftpatienter og vores undersøgelser viser, at der baseret på arvemassen...
Gentest kan skåne kvinder med brystkræft for kemoterapi Nyt studie viser, at en gentest kan afsløre, om kvinder med brystkræft, kan undgå kemobehandling. Op mod 70.000 kvinder i Europa årligt kan undgå behandling, vurderer forskere.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse sender ti anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Rapport fra Kræftens Bekæmpelse: MDT-konferencer skal strømlines Der er behov for en national standard for multidisciplinære team konferencer for patienter med lungekræft, viser undersøgelse. Standarden skal bl.a. sikre, at patienterne bedre bliver hørt.
1 kommentar
Kræftens Bekæmpelse giver 2,6 mio. kr. til forskning i alvorlig blodsygdom Lektor Maja Ludvigsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling fra Kræftens Bekæmpelse til udvikling en ny metode til bedre og tidligere diagnosticering af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom.
Skriv en kommentar
Nye analyser fra Lif: Ulighed i kræftbehandling koster 3.500 liv årligt Lægemiddelindustriforeningen står bag to nye analyser, som kortlægger henholdsvis ulighed i opsporing og diagnostik af kræft og ulighed i behandling af kræft. Tilsammen konkluderer analyserne, at hvis alle kræftpatienter havde samme muligheder som de bedst stillede, kunne man redde eller forlænge livet for 3.550 patienter om året.
Skriv en kommentar
Internationalt anerkendt forsker vender hjem Efter 27 år i udlandet vender Jesper Svejstrup hjem til en stilling som professor og forskningsleder på Institut for Cellulær- og Molekylær Medicin ved Københavns Universitet. I ryggen har han en bevilling på 50 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden og 15 mio. kr. fra Grundforskningsfonden.
Skriv en kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse: Sundhedsstyrelsen må skære igennem Patienterne er utrygge og forvirrede, og de praktiserende læger er i tvivl om, hvad de skal stille op med patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft. Praktiserende læger, Dansk Lunge Cancer Gruppe og Kræftens Bekæmpelse opfordrer nu Sundhedsstyrelsen til at melde klare retningslinjer ud.
Skriv en kommentar
Forskere: DNA-opdagelse er et skridt på vejen mod ny kræftmedicin Forskere fra Københavns Universitet har fundet ny viden om vores cellers DNA, som kan bruges til udvikling af nye behandlinger mod aggressive former for kræft.
Skriv en kommentarNy forskning skal belyse kræft blandt ældre Der er mange formodninger, men der mangler reel viden om udredning og behandling af ældre kræftpatienter. Det vil et nyt forskningsprojekt gøre noget ved.
Skriv en kommentar