Politikere vil kulegrave sygehusbyggeri efter nye problemer
Anders Kühnau (S), næstformand i regionsrådet i Region Nordjylland, fortæller, at politikerne vil kulegrave problemramt sygehusbyggeri.

Politikere vil kulegrave sygehusbyggeri efter nye problemer Nu er der igen problemer med økonomien ved sygehusbyggeriet i Viborg. Det får politikerne til at kræve en kulegravning af sygehusbyggeriet.

Økonomien i det 1,1 mia. kr. dyre sygehusbyggeri i Viborg er skredet adskillelige gange, hvilket har betydet, at politikerne har måtte gennemføre besparelser. Nu sker det igen, og derfor skal der sættes revisorer på sagen til en større kulegravning, fortæller Anders Kühnau (S), næstformand i regionsrådet, til Jyllands-Posten.

»Vi er trætte af disse gentagne overskridelser. Vi har gennem lang tid spurgt til, om det efterhånden ikke stopper med de her overraskelser over ting, der ikke er ordentligt projekteret. Derfor sætter vi nu revisorer til at undersøge det hele grundigt,« siger Anders Kühnau med henvisning til, at regionsrådet på sit næste møde den 25. oktober skal godkende et oplæg fra revisionsfirmaet EY.

Denne gang skal der nye besparelser til, fordi byggeriet af et nyt akutcenter igen er blevet ramt af problemer i form af bl.a. fejl og mangler i projektmaterialet og krav fra entreprenører om ekstra betaling. Politikerne i regionen skal derfor finde besparelser for 30 mio. kr., hvilket bl.a. betyder, at der ikke komme ensengsstuer på hele hospitalet med det samme, hvilket ellers var planen.

Skriv kommentar