Højdosis kemoterapi øger risikoen for hjertesvigt hos patienter i behandling for lymfomer Lymfompatienter, der har været i behandling med højdosis kemoterapi, har markant forøget risiko for udvikling af hjertesvigt i mere end 10 år efter behandlingen. Det er særligt relevant at vide, nu hvor alternative behandlinger er tilgængelige, for eksempel CAR T-celleterapi, siger forsker.
Bispecifikke antistoffer ved lymfomer øger ikke risikoen for død ved smitte med COVID-19 Flere rapporter har indikeret, at CAR-T-celleterapi markant øger risikoen for at dø ved smitte med COVID-19. Nu viser et nyt dansk forskningsarbejde, at risikoen for at dø ved smitte med COVID-19 ved samtidig behandling med bispecifikke antistoffer ikke kommer med den samme forhøjede risiko for patienterne. Det er betryggende nyt, siger forsker.
Højdosis kemoterapi ved lymfom øger risikoen for senere hjertesvigt Ny dansk forskning præsenteret på EHA finder, at nogle patienter, som har været i behandling for lymfom med højdosis kemoterapi, får permanente skader på hjertet og dermed forhøjet risiko for hjertesvigt resten af livet.
Succes med behandling af lymfekræft med lenalidomid-baseret terapi kan være afhængig af graden af mutationer i knoglemarven Dansk forskningsresultat peger på, at kræftbehandling med lenalidomid måske ikke er det bedste valg til alle patienter med lymfekræft, og at det hos nogle patienter muligvis kan være årsag til senere udvikling af leukæmi.
Niveauet af T-celler i blodet før kemo indikerer prognosen Ny dansk forskning viser, at hvis patienter med lymfekræft har lave niveauer af T-celler i blodet før behandling med kemoterapi, er deres chancer for at overleve forringede.