
Morten Freil


Nyt udvalg skal finde overflødige aktiviteter i sundhedsvæsenet Seks repræsentanter fra de Lægevidenskabelige Selskaber og Danske Patienter er udpeget til nyt bedømmelsesudvalg i ‘Vælg Klogt’. Udvalget skal vurdere, hvad der kan skæres fra af overflødige aktiviteter i det danske sundhedsvæsen.

Hvor er ambitionen i det danske vaccinationsprogram? MSD Danmarks vaccinechef, Tea Egeskov Thomsen, efterlyser ambitioner i det danske vaccinationsprogram og opfordrer til, at vi får øjnene op for det store forebyggelsespotentiale, der ligger i vacciner for at beskytte både borgere og vores sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Sidst Løhde var sundhedsminister, forlod hun posten med tårer i øjnene Sophie Løhde er tilbage på den sundhedsministerpost, som hun uden begejstring forlod i 2016, og som regioner og andre samarbejdspartnere var enige om, at hun styrede godt.
Lange sagsbehandlingstider koster kroner, viden og nye behandlinger Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Danske Patienter frygter, at lange sagsbehandlingstider for forskningsansøgninger i Region Hovedstaden vil få konsekvenser for både samfundsøkonomien, de kliniske afdelinger og patienterne.

Ny undersøgelse: Læger overbehandler af frygt for klagesager Hellere have ryggen fri og bestille en unødvendig undersøgelse eller behandling end at blive ramt af en klagesag. Sådan tænker mange af landets læger, viser rundspørge fra Lægeforeningen.

Ekstra bevilling på 5,7 mio. kr. til at afskaffe overflødige behandlinger Vælg Klogt-organisationen modtager bevilling fra Danske Regioner til at fortsætte arbejdet med at afskaffe unødvendige undersøgelser og behandlinger i det danske sundhedsvæsen. Det er en stor tillidserklæring fra Danske Regioner, siger organisationen selv.

Hvornår bliver en mavefornemmelse til en klinisk mistanke? I Silkeborg har man prøvet at forholde sig til den situation, som den praktiserende læge faktisk sidder i, skriver de fratrådte medlemmer af Advisory Board på Diagnostisk Center i Silkeborg.

Stort ryk fra sygehusene: Kræver flere penge til praksissektoren Der er gode idéer i KL’s forslag til en ny sundhedsreform, men praksissektoren mangler penge til den omlægning i behandlingen af kronisk sygdom, som forslaget lægger op til, og kommunerne mangler kompetencer, lyder det forskellige parter.
