Patienter med non-Hodgkins lymfom slås på forskellig vis med mentale udfordringer
Danske forskere har kortlagt, hvordan det påvirker personer med non-Hodgkins lymfom at få stillet en kræftdiagnose, og hvad alvorsgraden af kræft har af effekt på personens mentale helbred.

Patienter med non-Hodgkins lymfom slås på forskellig vis med mentale udfordringer Patienter med aggressiv sygdom har større behov for behandling med psykofarmaka, mens patienter med mere mild sygdom slås med mentale udfordringer i længere tid.

Det kan være et hårdt slag i mellemgulvet at få en diagnose med kræft. For mange mennesker trækker det dybe spor i deres mentale velbefindende, og en del patienter kommer i behandling med for eksempel antidepressiv medicin. Nu har danske forskere kortlagt, hvordan det påvirker personer med non-Hodgkins lymfom at få stillet en kræftdiagnose, og hvad alvorsgraden af kræft har af effekt på brugen af psykofarmaka, risikoen for psykiatrisk indlæggelse eller risikoen for at begå selvmord. Forskningen er blevet præsenteret...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind