Normalt må patienter, der tilbydes såkaldt ablationsbehandling mod atrieflimren, nøjes med smertestillende og beroligende medicin under den tre-fire timer lange operation. Som det første hospital i landet har Gentofte Hospital nu besluttet, at alle patienter, der tilbydes ablationsbehandling, også skal tilbydes fuld narkose. »Vi gør det, fordi der har været et ønske om det fra patienterne,« forklarer overlæge på hjertemedicinsk afdeling Arne Johannessen og tilføjer: »Risikoen ved overfladisk narkose er ekstremt lille, og patienterne har det heller ikke dårligt bagefter.«...

Iskold ballon i venstre forkammer Gentofte Hospital er begyndt at behandle atrieflimren med en såkaldt Cryo-ballon. I stedet for at overbrænde de celler i hjertet, som giver anledning til rytmeforstyrrelserne, kan ballonen fryse dem i stykker.
Skriv en kommentar
En prop i kroppens farligste vedhæng Auriklet i venstre hjerteforkammer er storleverandør af hjerneblodpropper hos de patienter med atrieflimren, som ikke kan tåle blodfortyndende medicin.
Skriv en kommentar
Biomarkør kendt fra hjertesvigt kan potentielt guide screening for atrieflimren Biomarkøren proBNP kan muligvis benyttes til at identificere personer, der har gavn af screening for atrieflimren, viser ny dansk forskning. Det handler om at screene de korrekte personer, så vi kan undgå overdiagnostik, samtidig med at vi kan reducere risikoen for blandt andet stroke, siger forskere.
Skriv en kommentar
Hjertesvigtspatienter med atrieflimren har oftere brug for hospitalshjælp Personer med hjertesvigt har flere sengedage på hospitalerne og oftere brug for indlæggelse og ambulant hjælp, hvis de i tillæg til deres hjertesvigt også får atrieflimren. Forskellen er overraskende stor, siger forsker.
Skriv en kommentar
Blodtrykket kan mediteres ned The American Heart Association har blåstemplet transcendental meditation som middel til at sænke blodtrykket.
Skriv en kommentar
Roskildekardiolog: Sundhedstyrelsens beslutning er usaglig Sundhedsstyrelsens afvisning af at tillade Roskilde Sygehus at behandle patienter med akutte blodpropper er i strid med lægevidenskabelig evidens. Det mener den ansvarlige overlæge Steen Carstensen. Sundhedsstyrelsen afviser kritikken.
Skriv en kommentarHjerteflimmerklinikker bemandet med sygeplejersker åbner i hele landet Hospitaler i hele landet har planer om at åbne sygeplejerskebemandede hjerteflimmerklinikker. Det er en billig måde at forbedre kvaliteten for en patientgruppe, der længe har haft lav status, mener en af initiativtagerne
Skriv en kommentar
Overlæge om amerikansk hjertekongres: Danske studier var gode Overlæge og professor Jacob E. Møller er netop vendt hjem fra årets kongres for American Heart Association, og selvom han lagde mærke til flere interessante studier, så han ikke meget, som kommer til at ændre noget for patienter lige her og nu. Et dansk studie imponerede ham til gengæld meget.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Skifte i blodfortyndende behandling ved atrieflimren har gavnet de fleste – men én gruppe halter efter Stort dansk studie med data fra 24 års behandling af patienter med atrieflimren tyder på, at det har gavnet de fleste, at behandlingen over tid er gået fra at bestå af blandt andet vitamin K-antagonister til i dag at bestå hovedsageligt af antikoagulationsbehandling med direkte orale antikoagulantia. De ældste patienter ser dog ud til at halte efter sammenlignet med de yngre, hvor man hos enkelte også ser en øget tendens til hjerneblødninger, viser forskningen.
Skriv en kommentar