Forskeren: »Om natten kommer det gamle hospital frem« Landets fælles akutmodtagelser er organiseret på vidt forskellig vis. Og til overraskelse for forskere på Aarhus Universitet har det vist sig, at flere af modtagelserne også veksler mellem forskellige organisationsmodeller i løbet af døgnet. 

På nogle fælles akutmodtagelser (FAM’er) har man en fast stab af akutlæger ansat, mens man andre steder trækker på speciallægerne fra de relevante stamafdelinger. Nogle FAM’er er bemandet med speciallæger døgnet rundt, andre kun i dagtimerne. Forskere fra DESIGN-EM, et forskningsnetværk for organisationsdesign og akutmedicin fra Aarhus Universitet, har konstateret, at der eksisterer utroligt mange måder at organisere en fælles akutmodtagelse på. Men ikke nok med det, så er der også nogle hospitaler, der veksler mellem forskellige modeller, så de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind