Nyt studie: Ensomhed er forbundet med øget risiko for at udvikle type 2-diabetes Ensomhed og social isolation har betydning for helbredet, og et nyt dansk ph.d.-studie viser, at de to faktorer er forbundet med en markant øget risiko for at udvikle type 2-diabetes. 

Psykolog Julie Christiansen, Institut for Psykologi, SDU, og forsknings- og konsulenthuset DEFACTUM, Region Midtjylland, står bag en ny ph.d.-afhandling, hvor hun har undersøgt, hvordan ensomhed og social isolation har betydning for helbredet. Resultaterne peger på, at danskere, der oplever ensomhed eller kun har minimal social kontakt, er i øget risiko for at udvikle type 2-diabetes samt andre kroniske sygdomme.  Det skriver Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet.  »Det er bemærkelsesværdigt, at vi finder, at ensomhed og social isolation er forbundet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind