Nyt middel mindsker risiko for hjerte-kar-hændelser Studie viser, at Novo-midlet semaglutid kan reducere forekomsten af alvorlige kardiovaskulære tilfælde med 26 pct. hos voksne med type 2-diabetes med høj risiko for hjerte-kar-sygdom.

Det eksperimentelle diabetesmiddel semaglutid kan markant reducere risikoen for hjerte-kar-hændelser hos voksne med type 2-diabetes og høj risiko for hjerte-kar-sygdom. Det viser hovedresultaterne fra SUSTAIN 6-studiet, som er præsenteret på EASD-kongressen i München. 3.297 voksne med type 2-diabetes med høj risiko for hjerte-kar-sygdom deltog i studiet, hvor semaglutid blev givet som supplement til standardbehandling. Sammenlignet med placebo reducerede semaglutid-behandling risikoen for det primære sammensatte endepunkt: tiden til første forekomst af kardiovaskulært dødsfald, ikke-fatalt hjerteanfald eller ikke-fatalt slagtilfælde, med 26 pct....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind