Et nyt eksperimentelt lægemiddel kaldet dupilumab kan mindske risikoen for astmaanfald med 87 pct. i forhold til placebo over en 12 ugers periode. Det fremgår af et studie offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicine. Den markante effekt giver håb om en forbedret behandling af moderat-til-svær astma. Det monoklonale antistof dupilumab er designet til at blokere aktiviteten af bestemte signalmolekyler involveret i dannelsen af inflammation og betændelse i luftvejene. Forskerne undersøgte effekten af dupilumab blandt astmatikere med høje niveauer...

Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Aalborg-forsker modtager forskningspris for at forbedre diagnostik og behandling hos gravide Læge Nanna Maria Uldall Torp får Spar Nord Fondens Forskningspris for sin forskning om stofskiftesygdomme hos gravide. Forskningen forventes at lede til ændrede retningslinjer i hele landet.
Skriv en kommentar
Nye data fra SCORE-studiet: Behandling med semaglutid reducerer risiko for hjerte-kar-sygdomme En ny undersøgelse fra Novo Nordisk viser, at behandling med semaglutid 2,4 mg reducerer risikoen for hjerte-karsygdomme eller kardiovaskulære hændelser.
Skriv en kommentar
Ordre fra Trump rammer dansk professor: Vi risikerer selv at hænge på regningen Professor og seniorforsker Michael Theisen og hans forskergruppe under Statens Serum Institut risikerer at miste millionbevilling til udviklingen af en forbedret malariavaccine, hvis USAID lukkes. Forskningen er i fuld gang, og derfor risikerer SSI at skulle betale regningen for det påbegyndte arbejde.
1 kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Lasere kan forebygge udvikling af hudkræft Forskning viser, at laserbehandling af solskadet hud kan forebygge hudkræft. Vi kender ikke den præcise mekanisme, men det er bestemt noget, som kommer til at blive stort i fremtiden, siger professor Merete Hædersdal.
Skriv en kommentar
Har I projektet, der kan vinde Den Gyldne Tråd 2025? Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Pia Kürstein Kjellberg, der sidder med i dommerkomiteen, opfordrer til at indstille for at synliggøre de mange lokale succeser. Indstil din kandidat senest 24. april.
Skriv en kommentar
Stor tilfredshed med hospitalerne blandt patienter Næsten ni ud af ti patienter med fysiske lidelser er tilfredse med hospitalerne, viser en ny måling af patienttilfredsheden. Selvom tilfredsheden er høj, er det de mindre positive svar, der er vigtigt at lytte til, lyder det fra Danske Regioner.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Projekt stiller skarpt på dilemmaer i palliative forløb Et nyt Vive-projekt undersøger, hvilke dilemmaer sundhedsfaglige og patienter står i, når de skal prioritere en borgers sidste tid. Målet er at udvikle et framework til at indgå i en dialog om den enkeltes palliative behandlingsforløb.
Skriv en kommentar