Personfølsomme data er igen kommet i uvedkommende hænder. Det fremgår af en orientering, som sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) har givet sundhedsudvalgets medlemmer. Der er tale om to sager, der i begge tilfælde er sket på grund af menneskelige fejl. I den ene og mest alvorlige sag har en sagkyndig konsulent, der vurderer sundhedsfaglige forhold i Styrelsen for Patientsikkerheds klagesager, overtrådt interne sikkerhedsprocedurer og sendt følsomme personoplysninger om syv personer til en uvedkommende part. Den sagkyndige kunne ikke åbne...
Løhde vil læk af sundhedsdata til livs Efter nye læk af personfølsomme data, har sundhedsministeren ansat eksterne konsulenter i persondatabeskyttelse til at gå Sundhedsministeriet og de fem styrelser efter i sømmene og undersøge, om de beskytter patientdata godt nok
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Iranske sygeplejersker vinder langsomt fodfæste i sundhedsvæsenet Hurtigere sagsbehandlingstider og ændringer i krav om sprogprøve betyder, at proppen nu er røget af flasken, når det gælder iranske sygeplejersker i det danske sundhedsvæsen. Stadig flere kommer i evalueringsansættelser, der skal skaffe dem dansk autorisation, viser nye tal. Men mange kæmper stadig med at komme ind på det danske arbejdsmarked.
Skriv en kommentar
Dansk tilsynskoks: Nordiske lande blev ikke advaret om 62 sager Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er vred over, at Styrelsen for Patientsikkerhed har forsømt at informere de nordiske lande om 62 tilsynssager.
Skriv en kommentarFlere sundhedsprofessionelle snagede i journaler Et stigende antal læger og sygeplejersker bliver politianmeldt for at kigge i journaler, der ikke tilhører deres patienter. Sundheds- og ældreministeren er åben for at drøfte strafferammen.
Skriv en kommentar
Politikere på Christiansborg er ikke i tvivl: Politiet skal have information om lægelige kørselsforbud Mens der pågår drøftelser på tværs af flere ministerier for at undersøge, om der er behov for at skærpe reglerne for det lægelige kørselsforbud, lægger flere oppositionspolitikere nu pres på for ændringer.
4 kommentarer
Udvalget for en mere værdig død foreslår aktiv dødshjælp i Danmark Uhelbredeligt syge, der er døende, skal kunne få hjælp til at afslutte livet, lyder et forslag i et refleksionsoplæg fra udvalget for en mere værdig død, der er landet på regeringens bord. Sundhedsminister inviterer Folketingets partier til en bred drøftelse med afsæt i oplægget.
Skriv en kommentar
Tilsynssager er flere år undervejs: Imens fortsætter læger kritisabel udskrivning af vanedannende medicin Styrelsen for Patientsikkerhed har været flere år om at sanktionere nogle af de læger, som udskriver de største mængder af opioider i Danmark uden at følge vejledningen om ordination af afhængighedsskabende medicin. Imens fortsætter flere læger deres tvivlsomme ordinationspraksis. »Under al kritik,« siger sundhedsjurist om flere af sagerne.
Skriv en kommentar
Lægelige kørselsforbud er usynlige for politiet: »Vi har et pseudosystem« Der er stor uenighed, når det gælder spørgsmålet, om politiet skal have besked, når en læge udsteder et kørselsforbud til en patient. Mens DSAM-formand mener, at det nuværende system er tilstrækkeligt, kritiserer en række organisationer og en tidligere politianklager, at det alene er op til den enkeltes egen moral, om vedkommende sætter sig bag rattet eller ej.
8 kommentarer
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny life science-strategi skal gøre Danmark førende i Europa En ny life science-strategi, som er blevet præsenteret fredag, skal gøre Danmark til en førende life science-nation i Europa i 2030.
Skriv en kommentar