Det er vigtigt at udbrede de neurologiske prognosticeringsprocedurer endnu mere, fordi en ret stor andel af patienter med hjertestop dør af hjerneskade, siger Matilde Winther-Jensen, biolog ved hjertemedicinsk afdeling på Rigshospitalet.

Neurologisk prognosticering af hjertestoppatienter vinder frem På landets intensivafdelinger bliver neurologiske prognosticeringsprocedurer i stigende omfang taget i brug for hjertestoppatienter, forklarer biolog Matilde Winther-Jensen på årets ESC-kongres.

BARCELONA (Dagens Medicin) – Neurologiske prognosticeringsprocedurer bliver i stigende grad anvendt på hjertestoppatienter, når de bliver indlagt på intensivafdelinger i Danmark. Det er både positivt og i overensstemmelse med de europæiske retningslinjer på området – men der er altid plads til forbedring. Det er meldingen fra Matilde Winther-Jensen, biolog ved hjertemedicinsk afdeling på Rigshospitalet, der søndag har fremlagt et stort registerstudie på ESC-kongressen i Barcelona. Præsentationen fandt sted ved en session med de bedste posters inden for akut hjerte-kar-pleje og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement