En god ven og kollega er desværre gået bort efter et kort, men aggressivt forløb med cancersygdom. Niels blev læge i 1982, speciallæge i anæstesiologi i 1990 og dr.med. i 1998 med disputatsen “Effects of dopamine on renal haemodynamics tubular function and sodium excretion in normal humans”. Niels var i mange år ansat på klinik i en delt klinisk-/forskningsstilling som overlæge på Rigshospitalet ved Neuroanæstesiologisk og som lektor ved Farmakologisk Institut, Københavns Universitet. Fra 2010 var han medlem af den...

Danske læger arbejder på at gøre stamceller til lægemiddel ved hjertesygdom Forskere og læger fra Rigshospitalet kan blive pionerer inden for stamcelleforskning. De har gjort stamceller fra donores mavefedt til potentielt revolutionerende behandlinger af patienter med hjertesygdom og en lang række andre sygdomme.
Skriv en kommentar
Ny professor vil implementere træning i patienternes hjem Ronan Martin Griffin Berg er ny professor på Rigshospitalet. Han vil forbedre behandlingen af kroniske lungesygdomme med særlig højintensitetstræning.
Skriv en kommentar
Ny professor skal hjælpe i kampen mod flåt-sygdomme Overlæge Anne-Mette Lebech er ny professor på Rigshospitalet og Københavns Universitet. Med sit professorat skal hun finde en ny metode til at opdage og følge borrelia i nervesystemet.
Skriv en kommentar
Nyt Hjertecenter Hovedstaden har ledelsen på plads Afdelingsledelsen på hovedstadens nye hjertecenter skal bestå af to cheflæger og en chefsygeplejerske. Den ene cheflæge skal sikre den daglige drift, mens den anden får ansvar for at realisere centrets ambitioner.
Skriv en kommentar
Stigning i antallet af for tidligt fødte med CP I mange år har forekomsten af cerebral parese blandt nyfødte været faldende i Danmark, men i seneste opgørelse er andelen begyndt at stige igen blandt de for tidligt fødte, viser nye tal. Det er vigtigt, at vi holder øje med udviklingen, i forhold til om forekomsten stiger yderligere, siger overlæge og professor Christina Høi-Hansen.
Skriv en kommentar
Højdosis influenzavaccine beskytter bedre mod hospitalsindlæggelser Stort dansk metastudie viser, at højdosis influenzavaccine giver markant bedre beskyttelse mod smitte med influenza, indlæggelser på grund af influenza og indlæggelser generelt. Det store potentiale i at skifte fra standarddosis influenzavaccine til højdosis bliver netop nu undersøgt i et enormt dansk studie.
Skriv en kommentar
Årsagen til frygtet COVID-19-komplikation hos børn afsløret Kortlægning af proteiner i blodet hos børn med den frygtede COVID-19-komplikation MIS-C afslører, hvordan immunforsvaret går amok efter smitte med coronavirus, og hvordan det kan lede til alvorlig sygdom, udvikling af blodpropper og død. Vi kan nu stille en diagnose ud fra en blodprøve på indlæggelsestidspunktet, fortæller læger.
Skriv en kommentar
Voldsomt mange danske bidrag til Europas største hæmatologikongres 28 danske forskere præsenterede deres forskning på årets kongres for European Hematology Association. Her kommer et udpluk af det, som de danske forskere tog med til Madrid.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi har lægemidlerne til behandling af hjertesvigt, men vi skal lære at bruge dem rigtigt Vi er i en guldalder for medicinsk behandling af hjertesvigt, hvor læger i dag kalder de nyeste former for lægemidler for ”de fantastiske fire”. Selvom lægemidlerne kan gøre en kæmpe forskel for patienter med hjertesvigt, bliver for få behandlet med den fulde dosis af kombinationen, siger overlæge Finn Gustafsson.
Skriv en kommentar
Danske læger tester genterapi mod sjælden hjertesygdom Forskellige nye genterapier er rettet mod sygdommen transthyretin hjerteamyloidose. Danske læger er med til at teste de nye og lovende behandlinger på danske patienter.
Skriv en kommentar
Ny professor vil gøre det nemmere at finde skjult bevidsthed hos komapatienter Daniel Kondziella er ny professor i akut og intensiv neurologi på Rigshospitalet. Et af hans mål er at gøre det nemmere at finde skjult bevidsthed hos komapatienter.
Skriv en kommentar