Ph.d., lektor og børnelæge Bo Chawes fra Dansk BørneAstma Center har modtaget et såkaldt Starting Grant på 11 mio. kr. fra EU’s forskningsråd ERC. Bevillingen skal bruges til at undersøge, hvordan mors kost påvirker udviklingen af lunger hos det ufødte barn samt risikoen for at få stillet en adfærdsrelateret diagnose.

Millionbevilling til forskning i børneastma og adfærdsproblemer Børnelæge Bo Chawes fra Herlev-Gentofte Hospital og Dansk BørneAstma Center modtager en bevilling på 11 mio. kr. til at gøre os klogere på, hvordan diæt og kosttilskud under graviditeten påvirker barnets risiko for at udvikle børneastma og adfærdsvanskeligheder.

Dansk BørneAstma Center, der er ledet af professor Hans Bisgaard, har med deres COPSAC-kohorter de seneste mange år skabt banebrydende forskningsresultater inden for forståelsen af, hvad der påvirker risikoen for udvikling af astma tidligt i livet, og hvordan det kan forebygges. Forskningen har blandt andet vist, at hvis mor spiser kosttilskud med D-vitamin og fiskeolie i løbet af graviditeten, reducerer hun dramatisk risikoen for, at det ufødte barn udvikler astma. Samme forsøg har også peget i retning af, at fiskeolie...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement