Middelhavskost beskytter mod depression Personer, der spiser en kost rig på fisk og grøntsager, har mindre risiko for at blive deprimerede, viser en spansk undersøgelse.

Psykiske sygdomme forekommer hyppigere i nordeuropæiske lande end i landene omkring Middelhavet, mener en spansk forskergruppe, som har undersøgt, om der er en kobling til den såkaldte middelhavskost. I undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Archives of General Psychiatry, blev ca. 10.000 raske universitetsstuderende bedt om at besvare et spørgeskema om deres kostvaner. Forskerne inddelte derefter deltagerne i fem grupper afhængigt af, i hvilken udstrækning de spiste middelhavskost. 30 pct. lavere risiko for depression Efter en periode på i gennemsnit...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement