22-årige Simone Tetsche Christensen, der studerer medicin på Aarhus Universitet, er kommet flyvende fra start på sin BMX-cykel ved OL i Rio. Simone Tetsche Christensen blev onsdag nummer 5 ud af 16 i seedningsløbet i BMX for kvinder. Alle kørere går videre til semifinalerne i morgen, fredag, men jo bedre tid man får, jo bedre udgangspunkt kan man sikre sig i semifinalerne. Danskeren blev noteret for tiden 35,251 sekunder. Bedst var den colombianske favorit Mariana Pajon, der både er regerende...

Medicinstuderende dyster til OL i Rio Blandt de danske atleter til OL i Rio er medicinstuderende Simone Tetsche Christensen. Hun skal se om hun kan hente en medalje hjem i BMX.
Skriv en kommentar
Niels Jessen modtager stor pris Klinisk professor og forskningschef fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus, Niels Jessen, har modtaget Bagger-Sørensen Prisen 2024 samt 1.000.000 kr. for sin banebrydende forskning indenfor type-2 diabetes.
Skriv en kommentar
Simpelt tiltag kan hæve deltagelsen i screeningprogrammer Ny forskning viser, at flere kvinder deltager i screeningsprogrammerne for tarm- og livmoderhalskræft, når de bliver tilbudt et tjek af deres screeninghistorik i forbindelse med screening for brystkræft.
Skriv en kommentar
Ny universitetsklinik på Regionshospitalet Gødstrup Efter mange års stigende forskningsaktivitet på afsnittet for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup bliver klinikken fra 1. juli 2024 udnævnt til at være universitetsklinik.
Skriv en kommentar
Ny professor vil forbedre diagnostik og behandling af livmoderhalskræft Overlæge Anne Hammer fra Institut for Klinisk Medicin og Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup er ny klinisk professor pr. 1. juli 2024.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Hver tredje Ozempic-bruger har ikke diabetes En undersøgelse fra Aarhus Universitet og Syddansk Universitet viser, at hver tredje dansker, der startede på diabetes-medicinen Ozempic i 2022, ikke havde diabetes.
Skriv en kommentar
Millionstøtte til forskningsprojekt, der skal sikre etisk og effektiv rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale Hvordan skal sundhedsvæsenet håndtere en arbejdsstyrke med udenlandske medarbejdere uden at tabe dem på gulvet? Det skal forskere og praktikere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse og Copenhagen Capacity undersøge i et nyt projekt støttet af Carlsbergfondet.
1 kommentar
Nyt studie kortlægger for første gang en gruppe sjældne genetiske sygdomme Et nyt studie fra Aarhus Universitet har for første gang skabt et overblik over sygdomme under begrebet ektodermal dysplasi i Danmark. Studiet viser, at der er færre patienter med ektodermal dysplasi end tidligere antaget.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Der er stadig uligheder i patientforløb mellem patienter med og uden psykisk lidelse. Trods betydelige bestræbelser på at udvikle effektive forløbsplaner og behandlingsforløb til håndtering af AKS og lungekræft peger analyse fra Behandlingsrådet på, at der fortsat er uligheder i patientforløb mellem patienter med og uden psykisk lidelse.
Skriv en kommentar
Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar