Én ud af to patienter med metastatisk melanom er i live efter fem år, når de er behandlet med kombinationsimmunterapi. Det viser ‘late-breaking’ resultater fra det såkaldte CheckMate 067-studie, der er præsenteret på ESMO. »Tidligere blev metastaserende melanom betragtet som ubehandleligt,« siger professor James Larkin, Royal Marsden NHS Foundation Trust, London, der har stået i spidsen for undersøgelsen. »Onkologer anså, at melanom var anderledes end andre kræftformer – når sygdommen først havde spredt sig, var der ingen behandling. Traditionel kemoterapi...
God effekt af immunterapi til leverkræftpatienter Klinisk gevinst ved førstelinjebehandling med immunterapi til patienter med avanceret hepatocellulær karcinom, viser resultaterne af CheckMate 459-studiet.
Skriv en kommentar
Overbevisende dansk studie på EAU: TumorDNA kan guide den adjuverende behandling af blærekræft Efter at patienter med blærekræft er blevet opereret, kan læger bruge målinger af cirkulerende tumorDNA i blodet til at guide den efterfølgende adjuverende behandling med immunterapi. Det viser det danske TOMBOLA-studie, der blev stoppet før tid, fordi resultaterne var så overbevisende.
Skriv en kommentar
Cheflæge: Dobbelt immunterapi kan være ny standard til patienter med særlig form for tarmkræft Et stort internationalt Lancet-studie viser, at til patienter med særlig type metastaserende kolorektalcancer er immunterapien nivolumab ikke bare bedre end kemoterapi – nivolumab plus ipilimumab er som dobbelt immunterapi bedre end bare at give én immunterapi. Det er de mest spændende data inden for området i disse år, siger cheflæge Lars Henrik Jensen fra Vejle Sygehus.
Skriv en kommentar
Ung læge fra Aarhus Universitet får millionbevilling til at forske i ny kræftbehandling Postdoc Frederik Holm Rothemejer fra Aarhus Universitets Institut for Biomedicin får 2,5 mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelses pulje Unge Talentfulde Kræftforskere. Bevillingen finansierer et treårigt forskningsophold i USA.
Skriv en kommentar
Toppen af poppen på ESMO: Immunterapi kan kurere flere former for kræft På den årlige kongres for European Society of Medicinal Oncology pegede flere studier på, at immunterapi kan kurere patienter med flere forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Inge Marie Svane modtager KFJ-pris Kirsten og Freddy Johansen fondens lægevidenskabelige kliniske pris går i år til klinisk professor Inge Marie Svane.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentarØstrogen-hormonterapi i overgangsalderen øger måske risikoen for kræft Nyt studie tyder på, at behandling af kvinder i overgangsalderen med hormonterapi med kun østrogen måske øger risikoen for udvikling af ovariekræft. Medroxyprogesteron-acetat ser derimod ikke ud til at komme med samme risiko og ser endda ud til at beskytte mod livmoderkræft. Et andet studie viser bemærkelsesværdige resultater ved behandling af ALK-positiv lungekræft med Pfizers Lobrena.
Skriv en kommentar
Dansk studie fastslår: Drenge har større risiko for at udvikle astma og allergi Danske forskere finder forskel mellem drenge og piger ift. risiko for udvikling af astma og allergi, men ikke eksem. Drenge har forøget risiko, og det hænger formentlig sammen med T2-inflammation og lavere niveauer af kønshormonmetabolitter, viser forskningen.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger til tuberkulose og irritabel tarmsyndrom var blandt tophistorierne på andendagen af ESCMID Global ESCMID: Andendagen bød blandt andet på en ny cocktail til behandling af personer med irritabel tarmsyndrom, foruroligende tal for smitte med mæslinger og en immunstyrkende behandling til personer med tuberkulose.
Skriv en kommentar
Allergen immunterapi virker også på den genetiske risiko for allergisk astma Gennemgang af data fra et tidligere stort klinisk studie med allergen immunterapi viser, at immunterapien også virker på den genetiske disposition for allergisk astma. Klinisk betyder det, at folk med forøget risiko for astma og allergi over for husstøvmider kan have stor gavn af denne form for behandling, siger forsker.
Skriv en kommentar