Akut mangel på mammaradiologer tvinger nu Region Hovedstaden til at nedprioritere screeningsprogrammet for brystkræft og fokusere på de kvinder, som har egentlige symptomer på brystkræft. Kvinderne vil dermed i stedet blive henvist til klinisk mammografi uden om det nationale screeningsprogram, skriver Berlingske. Region Hovedstaden oplyser til avisen, at konsekvensen vil være, at op mod 110.000-120.000 kvinder, der skulle have været indkaldt i august, september og oktober, efter alt at dømme vil blive ramt af forsinkelse. I et notat, som Berlingske...

Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentarTidlig stamcelletransplantation giver længere progressionsfri overlevelse ved myelomatose Data fra DETERMINATION-studiet præsenteret på ASCO viser, at autolog stamcelletransplantation tidligt i sygdomsforløbet forbedrede den progressionsfrie overlevelse hos nydiagnosticerede patienter med myelomatose.
Skriv en kommentarNimotuzumab forbedrer overlevelsen for patienter med K-ras vildtype fremskreden kræft i bugspytkirtlen Specielt patienter, der ikke havde behov for kirurgi for obstruktion af galdevejene, havde gavn af behandlingen, viser data fra NOTABLE-studiet præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
PLO og Region H åbner fremskudte lægeklinikker til ukrainske flygtninge Region Hovedstaden åbner sammen med PLO-Hovedstaden fire fremskudte lægeklinikker, som i den kommende tid tilbyder ukrainske flygtninge lægehjælp.
Skriv en kommentar
Første nationale guidelines for håndtering af senfølger efter tarmkræftsygdom Nye retningslinjer er en milepæl for håndteringen af senfølger efter tarmkræftsygdom, mener professor Peter Christensen, der leder det nationale forskningscenter for senfølger til kræft i bækkenorganerne.
Skriv en kommentar
Overraskende mange kræftpatienter indlægges akut inden deres kræftdiagnose Hver sjette kræftpatient indlægges akut i måneden op til en kræftdiagnose. Der er behov for at finde ud af, hvorfor så mange kræfttilfælde først opdages så sent, at patienternes overlevelsesmuligheder falder drastisk, siger forsker.
Skriv en kommentar
Måling af kræft-DNA i blodet: Fremtidens supplement til cancerscreening? Måling af cirkulerende tumor-DNA kan inden for en årrække blive et supplement til de nationale screeningsprogrammer for cancersygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere cancerdødeligheden betydeligt, ifølge professor.
Skriv en kommentar