Bolette Friderichsen

DSAM: Spirometrier er et uhensigtsmæssigt surrogatmål for lungeindsatsen  Antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis siger ikke noget om, hvor god den praktiserende læge er til at passe sine lungepatienter. Derfor er det nuværende fokus på området uhensigtsmæssigt og alt for ensidigt, mener Dansk Selskab for Almen Medicin. 

Under coronakrisen har praktiserende læger målt lungefunktionen på færre patienter end normalt. Og i sidste måned offentliggjorde VIVE en rapport, der viste, at almen praksis langt fra indfriede målet i den nationale lungesatsning om at udføre 360.000 spirometrier i årene 2016-2019. Det har fået en række patientforeninger og sygehuslæger til at kritisere almen praksis for det lave antal lungefunktionsundersøgelser, der særligt bruges i arbejdet med patienter med KOL eller astma og er den mest brugte lungeundersøgelse herhjemme. Men spørger man...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind