Mænd med krumme penisser er oftere deprimerede. Så ligetil kan budskabet i et nyt dansk studie siges. I studiet har forskere undersøgt forbruget af antidepressiv medicin hos mænd med tilstanden Peyronies sygdom, som er kendetegnet ved netop en krum penis, og resultatet er klart: Tilstanden kommer med et øget forbrug af antidepressiva. Desværre har det i mange år været en sygdom, som man ikke taler så meget om. Det er der dog åbnet mere op for de seneste år, og...

Professor samler op på EAU25: Dette var det mest interessante Professor Lars Lund fra Urinvejskirurgisk Afdeling L på Odense Universitetshospital deltog i årets store kongres for European Association of Urology. Han kommer her med sit bud på det, der var kongressens højdepunkter.
Skriv en kommentar
Chokbølger hjælper ikke på rejsningen efter operation for prostatakræft Mange mænd slås med inkontinens og erektil dysfunktion efter at have fået foretaget en omfattende operation for prostatakræft. Nyt dansk studie viser, at chokbølger ikke hjælper på erektil dysfunktion inden for tre måneder, men professor Lars Lund er forhåbningsfuld i forhold til effekt efter længere tid.
Skriv en kommentar
Tuberkulosevaccine beskytter mod tilbagefald efter blærekræft En BCG-vaccine er standard efter operation for blærekræft, men giver læger også en tuberkulosevaccine, bliver immunresponset endnu bedre, viser nyt studie præsenteret på EAU25. Kongressen bød også på et studie med en ny metode til at forudsige tilbagefald ved nyrekræft
Skriv en kommentar
Har ledt til ny praksis på AUH og ændrede retningslinjer: Urinmarkører sparer blærekræftpatienter for kikkertundersøgelser Et dansk studie, der blev belønnet med pris på EAU-kongressen, viser, at brugen af urinmarkører kan spare gruppe af patienter med blærekræft for en masse kikkertundersøgelser. Metoden er allerede indført på Aarhus Universitetshospital, ligesom Dansk Blære Cancer Gruppe har ændret retningslinjerne inden for området.
Skriv en kommentarTo store prostata-studier på urologikongres satte fokus på screening og ny behandling Mænd, der undlader at deltage i screening for prostatakræft, har øget risiko for at dø af prostatakræft, viser et nyt studie præsenteret på den årlige kongres for European Association of Urology. Et andet studie viser, at forstørret prostata kan behandles med vand under højt tryk.
Skriv en kommentarPatienter kan udskrives tidligere efter operation for urologisk kræft Et pilotstudie viser, at det er muligt at udskrive patienter tidligere efter operation for urologisk kræft, hvis deres helbred monitoreres med en intelligent T-shirt. Studiet er fremlagt på årets største europæiske urologikongres.
Skriv en kommentar
Gruppe bag manifest vil sikre bedre behandling for unge mænd med prostatakræft – lægefaglig formand er skeptisk En minidokumentar om unge mænd med prostatakræft har givet anledning til en række forslag til, hvordan behandlingen kan forbedres. Patientorganisation nikker genkendende til punkterne, mens formand for lægefagligt selskab både kan genkende dele, men samtidig er uenig i en række punkter.
1 kommentar
Behandling med stamceller vinder frem inden for urologien Nye danske studier viser, at behandling med fedtstamceller både kan hjælpe mænd med rejsningsbesvær og peyronies sygdom. Selvom studierne stadig er unge, lader de til at kunne forbedre mænds livskvalitet i fremtiden, siger forsker.
Skriv en kommentar
Midler til eksperimentel prostatakræftkirurgi glæder faglige aktører En prioritering af prostatakræft fra Sundheds- og Ældreministeriets side glæder både patientforening og lægefagligt selskab. Behandlingen kan gavne mange patienter, men det er vigtigt, at patienter går ind til det på et oplyst grundlag, siger læge.
Skriv en kommentar
Dansk studie sår tvivl om seneste årtiers forskning i blærebetændelse Med verdens første grisemodel for blærebetændelse sår danske forskere tvivl om de seneste årtiers forskning på området. Og så baner forskningen vej for nye behandlingsformer ifølge lægen bag studiet.
Skriv en kommentar
Overbevisende dansk studie på EAU: TumorDNA kan guide den adjuverende behandling af blærekræft Efter at patienter med blærekræft er blevet opereret, kan læger bruge målinger af cirkulerende tumorDNA i blodet til at guide den efterfølgende adjuverende behandling med immunterapi. Det viser det danske TOMBOLA-studie, der blev stoppet før tid, fordi resultaterne var så overbevisende.
Skriv en kommentar