Foto: Jesper Balleby

Ledende overlæge siger op i frustration: »Akut­medicin risikerer at blive et skralde­spands­speciale« Sundhedsstyrelsen griber arbejdet med at etablere et akutmedicinsk speciale helt forkert an. Styrelse og ministerium burde selv diktere, hvor det akutmedicinske skab skal stå, i stedet for at basere sig på, hvad gamle specialer vil af med. Det kommer der ikke noget godt ud af, mener tidligere ledende overlæge fra akutafdeling.

4. maj bliver en skæbnedag for landets akutafdelinger. På denne dag lægger en arbejdsgruppe af faglige eksperter nemlig sidste hånd på en rapport, som Sundhedsstyrelsen skal bruge til at vurdere, om akutmedicin skal være et speciale eller ej. Afgørelsen får stor betydning for landets 21 akutafdelinger, der hidtil enten har måttet klare sig ved at trække på speciallæger fra sine stamafdelinger eller uddanne deciderede akutlæger ved at sende dem på uddannelse i bl.a. Sverige, hvor man for flere år siden...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind