Gruppen af patienter med langt QT-syndrom risikerer at blive dobbelt ramt, siger Gunnar Gislason, forskningschef i Hjerteforeningen.

Langt QT-syndrom er mere end en hjertesygdom Patienter med såkaldt langt QT-syndrom får langt oftere diabetes, neurologiske og psykiatriske lidelser sammenlignet med andre danskere med samme køn og alder, viser ny forskning. Det er vigtigt at tage højde for, at QT-syndrom rammer flere organer end hjertet, når man behandler patienterne, siger hjerteforsker.

Langt QT-syndrom er en forstyrrelse af hjertets elektriske system, der kan gøre, at hjertets rytme bliver hurtigere. Forskere har nu undersøgt konsekvenserne af at være født med langt QT-syndrom, og resultaterne viser, at patienter med syndromet har en signifikant højere forekomst af diabetes samt neurologiske og psykiatriske lidelser sammenlignet med andre danskere med samme køn og alder. »Vi kan se, at gruppen af patienter med langt QT-syndrom risikerer at blive dobbelt ramt. Men det er dog vigtigt at præcisere, at...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement