Lægeforeningen protesterer mod overdreven brug af attester Praktiserende læger har ikke tid til udfylde flere attester for kommunerne, mener Lægeforeningen.

Arbejdet med attester i almen praksis har nået smertegrænsen. Det skriver Lægeforeningen på sin hjemmeside

I et høringssvar til en ændring af lov om sygedagpenge skriver Lægeforeningen, at det »ikke er muligt at øge den samlede mænge af attestarbejde i almen praksis«, og at »hvis der skal laves yderligere attestarbejde til kommunerne i forbindelse med sygedagpengereformen, må man samtidig beslutte, hvilken del af det nuværende attestarbejde der ikke skal laves fremover«.

»Som situationen er lige nu, er det umuligt at øge det samlede arbejde med attester i almen praksis. Der er mange andre opgaver, som presser sig på, og det er nødvendigt, at vi har tid til at undersøge og behandle vores patienter. Det er nu engang vores primære opgaver som læger,« siger Jette Dam-Hansen, næstformand i Lægeforeningen, i en kommentar på Lægeforeningens hjemmeside.

Lægeforeningen ønsker derfor at indlede en dialog med Beskæftigelsesministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) om, hvilken del af det nuværende attestarbejde, der ikke skal laves fremover

»Det er afgørende, at vi gør en fælles indsats for at stramme op og kvalificere kommunernes samlede brug af attesterne. Læger spiller en vigtig rolle i forhold til at sygemeldte kan bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet, så lægernes ressourcer skal bruges rigtigt,« siger Jette Dam-Hansen.

Skriv kommentar