‘Hvad? Kan det virkelig være rigtigt?’ Sådanne spørgsmål føg sidste efterår gennem hovedet på læge, ph.d. og kommende speciallæge i kardiologi Jenny Bjerre, der netop i marts startede i sit HU-forløb på Nordsjællands Hospital, Hillerød. Nemlig da hun fandt ud af, at hun var den eneste kvinde, der havde fået en af de seks opslåede HU-stillinger i kardiologi i Videreuddannelsesregion Øst, der dækker både Region Hovedstaden og Region Sjælland. Jeg synes, at DCS burde vågne op. Bestyrelsen ligner noget fra...

Kønsroller præger stadig specialevalg Læger, der er født med henholdsvis et eller to X-kromosomer, har tendens til at gå traditionelle veje, når de vælger speciale. Groft sagt går mænd efter status, mens kvinderne vil udøve omsorg. Hvad betyder det?
Skriv en kommentar
Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Frygt for repressalier får mange læger til at lægge bånd på sig selv og undlade at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse, som Dagens Medicin står bag. Det er særligt kritisk i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under stort pres, lyder det fra professor i sundhedsledelse.
Skriv en kommentar
Formænd bekymret over ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed Flere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritiske forhold. Det er bekymrende, lyder det fra både Overlægeforeningen og Yngre Læger, som peger på bedre ledelse, hvis tingene skal ændres.
Skriv en kommentarJuraprofessor: Offentligt ansattes ytringsfrihed rækker langt Mere end halvdelen af de adspurgte læger i Dagens Medicins undersøgelse om ytringsfrihed ved ikke, om deres arbejdsplads har klare regler for, om man må ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Men reglerne er faktisk simple, fortæller juraprofessor.
Skriv en kommentar
Han gik i brechen for sine patienter, og det kostede ham jobbet Overlæge Anders Møllekær stak næsen frem og kritiserede ledelsen på Regionshospitalet Gødstrup. Han endte med at blive sygemeldt og senere opsige sin stilling på akutmodtagelsen. Nu fortæller den 44-årige læge om en udbredt management by fear-kultur, der ifølge en ny undersøgelse for Dagens Medicin ser ud til at præge landets hospitaler.
1 kommentar
Lægefaglig direktør: »Der er meget af det her, jeg ikke kan genkende« Der er altid to sider af en sag. I sagen om akutmodtagelsen på Gødstrup, hvor et bekymringsbrev fra en lægegruppe førte til en konflikt internt på hospitalet og senere til, at talsmanden sagde op, har den lægefaglige direktør, Jens Friis Bak, en anden version af forløbet.
1 kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentar
Regionernes formand: Hospitalerne er under et uhørt stort pres Der er brug for en styrkelse af det nære sundhedsvæsen og et endnu tættere samspil med praktiserende læger og kommuner for at imødegå den store stigning i akutte indlæggelser og genindlæggelser, som hospitalerne oplever. Det siger regionernes formand, Anders Kühnau (S), i et interview med Dagens Medicin forud for regionernes politiske topmøde i slutningen af marts.
1 kommentar
Simon netværker med hele verden hjemme fra Sydøstjylland Simon Kallestrup Kristiansen er speciallæge i kardiologi, og så driver han Instagramkontoen cardiologycasesdk, hvor han flere gange om ugen deler viden, cases og quizzer med mere end 110.000 følgere. Det har givet ham et internationalt netværk. Men først og fremmest gør han det, fordi han vil dele sin begejstring for og viden om kardiologien.
Skriv en kommentar