Kvindelige læger vil ikke finde sig i pension på smalkost Kvindelige læger får mindre udbetalt i pension årligt, hvis de er meldt ind i Lægernes Pension før 1998. Det har fået Anne Poulsen, overlæge på Sjællands Universitetshospital, og fem andre kvindelige overlæger til at klage til Ligebehandlingsnævnet. Nu bakkes de op af Institut for Menneskerettigheder, der mener, at der er tale om forskelsbehandling.

Sidste sommer gik det op for en række kvindelige læger, at de var på en såkaldt kønsdifferentieret pensionsordning i Lægernes Pension & Bank. Det er urimeligt, at kvinderne får mindre end deres mandlige kolleger. Det er forskelsbehandling Louise Holck, direktør, Institut for Menneskerettigheder Det betyder, at når de afslutter et langt arbejdsliv på samme vilkår som deres mandlige kolleger, så vil de få udbetalt cirka ti procent mindre om året i pension.  Omkring 3.000 kvindelige læger er omfattet af den...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind