Rasmus Westermann
Læge Rasmus Westermann i selskab med H.M. Dronningen og professor og overlæge Ellen-Margrethe Hauge, der samme dag som Rasmus Westermann modtog sit forskningsstipendium, blev hædret med Dronning Ingrids Forskerpris på 100.000 kroner.

Forskningstalent fik børnegigt som 13-årig: Nu har han fået en million kr. til at forske i leddegigt Som barn fik 27-årige Rasmus Westermann konstateret børnegigt. Sygdommen endte med at blive den nyuddannede læges vej ind i geriatrien, og for nylig blev han anerkendt som et ekstraordinært stort forskningstalent.

Fredag 9. oktober stod den nyuddannede læge Rasmus Westermann på Amalienborg foran H.M. Dronningen, der overrakte ham et særligt forskningsstipendium på knap en mio. kr.  Det var kulminationen på en lang rejse med adskillige besøg på sygehuset, ikke i arbejdsøjemed, men som patient. Rasmus Westermann fik nemlig konstateret børnegigt som 13-årig.  »Jeg var som alle andre unge drenge i den alder meget aktiv. Jeg kan huske, at det var en varm sommerdag, og at jeg var ude og spille fodbold...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind