Sygeplejersker: Kvalitet skal også måles på sygeplejefaglige indikatorer

Sygeplejersker: Kvalitet skal også måles på sygeplejefaglige indikatorer Hvad er god kvalitet for læger, og hvad er god kvalitet for sygeplejersker? Det er forskelligt. Udbyttet for patienten og patientens tilfredshed med et behandlingsforløb er centralt for formændene for en række faglige selskaber i Dansk Sygeplejeråd.

Læger og sygeplejersker arbejder sammen mod et fælles mål: At opnå den bedst mulige kvalitet af behandlingen, og det bedst mulige resultat for den enkelte patient. Men faggruppernes tilgange til at nå målet er forskellige. Årsagerne skal måske findes i lægernes traditionelt naturvidenskabelige, evidensbaserede baggrund, som på de kliniske afdelinger ‘støder sammen’ med sygeplejerskernes mere humanistisk orienterede tilgang til arbejdet med patienterne.  Når det kommer til indikatorerne i de kliniske kvalitetsdatabaser, er de i stort omfang defineret af medlemmerne af...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind