Kun én vej, hvis hospitalerne ikke skal bryde sammen: Primærsektoren skal styrkes for at mindske overbelægning
Ifølge Søren Paaske Johnsen, klinisk professor og overlæge ved Dansk Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning på Aalborg Universitet, skal almen praksis styrkes, hvis ikke overbelægning skal lægge hospitalerne ned.

Kun én vej, hvis hospitalerne ikke skal bryde sammen: Primærsektoren skal styrkes for at mindske overbelægning Sundhedsvæsenet er endnu ikke gearet til at håndtere den ekstra belastning, som demografien medfører. Derfor skal primærsektoren styrkes, så flere patienter kan undgå en tur på hospitalet, siger klinisk professor Søren Paaske Johnsen.

Sundhedsvæsenet har haft stor succes med at behandle mennesker bedre, så de lever længere. Hvor en person som 65-årig måske for 20 år siden ville være død af en blodprop, så vil personen i dag som 80-årig i stedet have levet 15 år med eftervirkninger fra blodproppen og vil dermed være afhængig af sundhedsvæsenets ekspertise. Det haster virkelig med at få styrket den primære del af sundhedsvæsenet Søren Paaske Johnsen, klinisk professor, Aalborg Universitet Det stiller nye krav til sundhedsvæsenet,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind