Rigshospitalets karkirurgiske afdeling opererede i 2014 82 pct. af de patienter, der blev indlagt akut med bristet aortaaneurisme. Men i den seneste årsrapport fra den kliniske kvalitetsdatabase Karbasen fremgår, at samme afdeling kun opererede 30 pct. af disse patienter, og at afdelingen derfor med andre ord afstod fra at operere syv ud af ti. Tilsvarende tal fra flere andre karkirurgiske afdelinger viste også andele af ikke opererede patienter på ca. 50 pct. Nu viser en fornyet gennemgang af data, at...
Ny datasamarbejde samler viden om karkirurgi til nyrepatienter Et samarbejde mellem karkirurger og nefrologer skal for første gang give indblik i effekten af karkirurgi til nyrepatienter.
Skriv en kommentar
Herlev-forskere vil reducere skader efter hjerteblodprop Forskere fra Herlev søger partnere til projekt, som kan få stor indflydelse på, hvordan hjertepatienter i fremtiden vil klare sig efter en ballonudvidelse. Forskerne vil sprøjte melatonin direkte i hjertet før operationen for at reducere skader.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar
Biomarkør kendt fra hjertesvigt kan potentielt guide screening for atrieflimren Biomarkøren proBNP kan muligvis benyttes til at identificere personer, der har gavn af screening for atrieflimren, viser ny dansk forskning. Det handler om at screene de korrekte personer, så vi kan undgå overdiagnostik, samtidig med at vi kan reducere risikoen for blandt andet stroke, siger forskere.
Skriv en kommentar
Atrieflimren – Hvorfor er det en praksisopgave, og hvad skal vi huske? Oplæg i forbindelse med Sygepleje i Praksis 2023 om atrieflimren ved Axel Brandes, overlæge og klinisk professor, OUH.
Skriv en kommentar
Simpel hjertefejl leder til høj overdødelighed Medfødt hul mellem hjertets kamre er blevet anset som en simpel hjertesygdom, der er let at behandle. Den idé skyder et nyt dansk studie ned. Studiet viser, at den medfødte hjertefejl kapper et stort stykke af den forventede levetid.
2 kommentarer
Medicinrådet anbefaler helt ny form for kolesterolsænkende medicin Medicinrådets anbefaling af Leqvio (inclisiran) til behandling af personer med forhøjet kolesterol giver læger muligheder for at skræddersy behandlingen til patienter, siger overlæge og klinisk professor.
Skriv en kommentar
Ny årsrapport: Kun halvdelen af hjertepatienter med behov deltager i rehabiliteringsforløb Omkring halvdelen af patienter med behov for hjerterehabilitering deltager ikke i et forløb, viser årsrapport for Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase. Rapporten viser også problemer med at følge op efter indlæggelse og med at få patienterne til at droppe smøgerne.
Skriv en kommentarHjerteafdeling hårdt presset af personaleflugt Ti af 28 sengepladser på hjerteafdelingen på Esbjerg Sygehus er lukket efter en længere periode med et stort antal opsigelser blandt afdelingens sygeplejersker, skriver JydskeVestkysten.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland: Antallet af unødvendige amputationer nedjusteres efter journalgennemgang 194 amputerede patienter i Region Midtjylland får vejledning i at søge erstatning for amputationer, som måske kunne have været undgået.
Skriv en kommentar
Forskningsprojekt vil risikostratificere personer med type 2-diabetes for hjertekarsygdom Endokrinologer, kardiologer og praktiserende læger i fælles forskningsprojekt, hvis mål er bedre risikostratificering og mere individualiseret forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme blandt personer med type 2-diabetes.
Skriv en kommentar