Genmab og partneren Janssen har ansøgt EMA om en udvidet indikation for lægemidlet Darzalex (daratumumab). Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. Aktuelt kan voksne patienter med knoglemarvskræft i Europa blive behandlet med lægemidlet Darzalex, hvis de tidligere har gennemgået tre behandlingsforløb uden succes, men står det til Genmab og Janssen skal patienterne have tilbuddet om Darzalex allerede efter et enkelt tidligere behandlingsforløb. Janssen sendte tidligere i august i år en lignende ansøgning om udvidet brug af Darzalex til de amerikanske...

Første myelomatose-patient behandlet med CAR-T i Danmark Onsdag 25. oktober har læger på Odense Universitetshospital behandlet den første danske patient med myelomatose med CAR-T-celleterapien ciltacel (Carvykti). Både Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet har fået akkreditering til i forsøgsøjemed at behandle patienter med myelomatose med denne potentielt set revolutionerende behandling.
Skriv en kommentar
Store forventninger til de kommende års behandlinger mod myelomatose Klinisk professor Niels Abildgaard er særdeles positiv på patienternes vegne, når det kommer til de behandlinger mod myelomatose, som formentlig kommer ind på markedet inden for de kommende år.
Skriv en kommentarKRIS udvider anbefaling af Darzalex Darzalex rykker op som andenlinjebehandling til patienter med myelomatose i ny anbefaling fra KRIS.
Skriv en kommentarRevlimid indstillet til udvidet indikation CHMP har på sit seneste møde indstillet til at udvide indikationen for kræftmidlet Revlimid, så midlet også kan bruges til behandling af nydiagnosticerede patienter med myelomatose.
Skriv en kommentar
FDA udvider indikation for Darzalex mod myelomatose Amerikanere med recidiverende eller refraktær myelomatose, som har modtaget mindst én tidligere behandling, kan fremover behandles med Darzalex (daratumumab) i kombination med lenalidomid og dexamethason.
Skriv en kommentarFDA giver Darzalex særstatus til behandling af myelomatosepatienter med tilbagefald ‘Priority review’ fra FDA til Genmab-midlet Darzalex i kombination med lenalidimid og dexamethason.
Skriv en kommentar
Danmark udpeger nyt medlem af europæisk lægemiddelmyndighed Som ny dansk repræsentant i CHMP forventer Sinan B. Sarac, at hans primære opgaver vil befinde sig inden for ansøgninger til nye cancerlægemidler.
Skriv en kommentar
Myelomatose: Konsoliderende behandling med carfilzomib kan give åndenød Nordisk studie belyser, hvordan konsoliderende behandling med carfilzomib, lenalidomid og dexamethason til patienter med myelomatose kan give patienterne åndenød og søvnproblemer, men også at bivirkningerne forsvinder igen. Alt dette er vigtigt at vide, når vi sammen med patienterne skal vurdere, hvilken behandling de skal have, siger lektor Lene Kongsgaard Nielsen.
Skriv en kommentar
Mange patienter med knoglemarvskræft kan med fordel behandles i eget hjem Behandlingen af knoglemarvskræft er for mange patienter noget, der foregår over flere år og er forbundet med langvarige behandlingsdage på hospitalet plus transporten til og fra. Et nyt dansk studie viser nu, at mange patienter med fordel kan behandles i eget hjem. Måske kan denne patientgruppe endda selv tage deres medicin, siger overlæge Thomas Lund.
Skriv en kommentar
Det er muligt at mindske forbruget af dexamethason hos ældre myelomatose-patienter Dexamethason er en fast bestanddel af behandlingskombinationen til patienter med myelomatose, men behandlingen er forbundet med mange bivirkninger. Nyt studie i Lancet viser, at det er muligt at give ældre patienter med myelomatose et minimum af dexamethason, uden at det går ud over behandlingseffekten.
Skriv en kommentar
Danmark har med ny database åbnet op for verdensklasseforskning i lymfoide kræftformer En omfattende database med let adgang har gjort Danmark til et foregangsland, når det kommer til at forske i lymfoide kræftformer. Vi kan komme i gang med vores forskning hurtigere, og vi har adgang til et meget dybere datasæt, der tillader epidemiologisk-, molekylær- og AI-forskning på et meget højt niveau, fortæller en af forskerne bag databasen.
Skriv en kommentar