IRF: Farvede produktresuméer vildleder om bivirkninger Institut for Rationel Farmakoterapi mener ikke, at læger og patienter kan stole på de oplysninger om bivirkninger, der står nedfældet i lægemidlernes produktresumeer. IRF opfordrer specialeselskaber og myndigheder til at gribe ind.

Lægemidlernes produktresumeer er svært tilgængelige og giver ikke klinikerne den viden, de har behov for, for at kunne give patienterne et retvisende billede af stoffernes bivirkninger. Og det bekymrer Sundhedsstyrelsens Institut for Rationel Farmakoterapi, der i en artikel i dets nyhedsbrev tager problematikken op. »IRF er bekymret over lægemidlernes utilstrækkelige bivirkningsinformation og de utilstrækkelige redskaber til den patientrettede bivirkningsinformation. For informationen matcher hverken forventningerne fra patienter eller offentlighed og gør det svært for lægen at leve op til de juridiske...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind