Deprimerede får psykiatrisk behandling over nettet Region Syddanmark har netop lanceret en ny netbaseret behandling til folk med let til moderat depression. Patienterne behøver ingen henvisning fra egen læge.

I et forsøg frem til september 2014 afprøver Region Syddanmark et en netbaseret behandling til folk med let til moderat depression.

I perioden frem til september kan borgere i Region Syddanmark i den interaktive klinik Internetpsykiatrien.dk få mulighed for at deltage i et 10-ugers gratis behandlingsforløb med tilknyttet psykolog. Det skriver Region Syddanmark på sin hjemmeside.

Patienterne kan følge behandlingen, når de har tid, og det behøver derfor ikke at gå ud over arbejdslivet.

Nye patierneter får en samtale med en psykolog over video, og psyjkologen vuderer så, om internetpsykiatrien egner sig til den person. Det digitale behandlingsforløb foregår i en vekselvirkning mellem videokonsultation og interaktive øvelser foran computeren. 

Med behandling over nettet vil flere sætte sig foran computeren og lade sig behandle. Det viser undersøgelser fra Sverige, som har udbudt internetpsykiatri siden 2005. De svenske erfaringer viser også, at den internetbaserede behandling kan være lige så god som traditionel behandling.

»Med den nemme adgang forventer vi, at flere vil vælge at få behandling tidligere, så sygdommen ikke når at blive så alvorlig. Det betyder meget – både for den enkelte borgers livskvalitet og for samfundsøkonomien.  Det er behandling i øjenhøjde og på borgerens betingelser. Behandlingen er enkel at gå til. Det kræver sådan set bare, at man kender hjemmesiden,« siger psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen, Region Syddanmark til regionens hjemmeside.

Projektet er støttet af Regionernes Sundheds-it (RSI), og det er hensigten, at det skal udbredes til resten af landet, når projektperioden er slut.

Skriv kommentar